Plzeňany čeká další zápas na půdě soupeře. V neděli se od 16:30 hodin představí v Karviné. Navzdory pozici ligového nováčka si Slezané počínají skvěle, s 29 body jsou na šestém místě tabulky. A to si dobře uvědomují i hráči Viktorie.

Ti za sebou mají vítězství 1:0 na horké půdě Bohemians. „Bohemka jde poslední dobou výkonnostně nahoru, hraje agresivní fotbal a doma je silná. Uhráli jsme tam cenné tři body, ale musíme začít hrát lépe,“ uvědomuje si záložník TomᚠHořava.

S ním souhlasí i TomᚠHájek. „Věděli jsme, že Bohemka bude po hřišti lítat a bude nepříjemná. Potvrdilo se to, nebylo to lehké, ale jsem hlavně rád, že jsme to zvládli za tři body a s nulou v zádech,“ řekl stoper, který si v tomto utkání odbyl svůj ligový debut za Plzeň.

To, že Karviná podává překvapivé výkony, si samozřejmě všichni uvědomují. „Na to, že to je nováček, se jim daří. Hrají uvolněně a dobře, čeká nás těžký zápas,“ varuje Hořava. „Karvinou jsem zažil už několikrát ve druhé lize, vždycky to byl nepříjemný soupeř. Hrají v pohodě, nebude to jednoduché. Musíme se herně zvednout,“ doplňuje ho Hájek.

Na podzim porazila Viktoria Karvinou 2:0, když se o oba góly postaral TomᚠHořava. „Bylo to snad poprvé, co jsem dal v lize dvě branky v jednom utkání. Doufám, že se prosadím i v neděli, rád bych už na jaře skóroval,“ přeje si.

V čem by podle Tomáše Hájka mohla být Karviná nejnepříjemnější? „Nováčkovská euforie,“ říká bez váhání. „Zažil jsem to již po postupu se Zlínem. Nikdo nás neznal… Když se k tomu přidají výhry, góly a body, tak se hraje hned lépe.“