Poslední domácí ligový zápas Viktorie v tomto roce je tady. V neděli v 18.30 vyběhnou svěřenci trenéra Romana Pivarníka v Doosan Areně proti Brnu. „Nečeká nás nic lehkého, ale chceme vyhrát a ukázat, že patříme na první místo tabulky,“ zní z kabiny.

Jen tři dny po duelu Evropské ligy v Římě se Viktoria Plzeň představí svým fanouškům doma v Doosan Areně. V neděli večer ji čeká ligový duel s Brnem. „V předchozích případech se nám přepnutí z pohárů na ligu dařilo a chceme v tom pokračovat,“ má jasno trenér Roman Pivarník.

Po hráčích bude chtít, aby se prezentovali bojovným výkonem. „Našim cílem je diktovat tempo hry, hrát agresivně, vysoko v ofenzivě a soupeře nechat daleko od naší brány,“ dodává směrem k blížícímu se zápasu.

Stejný plán má i záložník Jan Kovařík. „Plně se na zápas koncentrujeme a chceme ukázat, že na první příčku tabulky patříme právem,“ říká k duelu, jenž bude podle něj úplně jiný než ten čtvrteční na Stadio Olimpico v Římě. „Spíš očekávám, že budeme dobývat obranný blok soupeře, nebude to lehké. Ale přepínání mezi soutěžemi nám celkem šlo. Věřím, že na to navážeme."

Speciální příchu bude mít nedělní zápas i pro Davida Limberského. Pokud nastoupí, odškrtne si jubilejní 300. ligový zápas. "Je to pěkné číslo, ale nijak to neřeším. Koncentruji se na zápas, který chceme zvládnout. To je podstatné," říká obránce.

Začátek utkání je v Doosan Areně v 18.30 a vstupenky jsou stále k dispozici.