Po úvodní ligové výhře na hřišti Jihlavy přišla pro hráče FC Viktorie Plzeň první bodová ztráta. Ve 2. kole ePojisteni.cz ligy remizovali v Doosan Areně s Bohemians Praha 1905 1:1.

„Začátek nám vyšel a dali jsme brzo gól, ale pak jsme zbytečně přestali hrát a to se nám vymstilo. Bohemka zaslouženě vyrovnala, soupeř ten zápas odmakal a dokázal u nás bodovat,“ říká brankář Matúš Kozáčik. „Je to pro nás zklamání, měli jsme určitě vyhrát. Dali jsme jen jeden gól a ztratili dva body. Asi jsme si mysleli, že po našem gólu půjde všechno samo. Soupeř nás potrestal, dobře kombinoval a hrál dobře na brejky. Nám dnes chyběl pohyb a nevytvořili si v podstatě žádné stoprocentní šance. To musíme zlepšit, nehráli jsme dobře,“ dodává obránce Radim Řezník.

Viktoria sice byla opticky lepším týmem, ale ke vstřelení vítězné branky měli hosté. V 64. minutě běžel sám na plzeňského brankáře Hašek, ale Kozáčik ho vychytal. „Naštěstí z toho branka nebyla, i když na mě šel sám. Mohlo to být ještě horší, kdybychom prohrávali, ale i tak je to zbytečná ztráta, protože jsme dneska prostě měli vyhrát,“ zamýšlí se slovenský reprezentant.

Radim Řezník nastoupil v ligovém utkání na domácím stadionu Plzně po dlouhých 623 dnech. „Jsem rád, že jsem dostal šanci. Hrál jsem po delší době a na konci už jsem šlapal vodu. Cítím se dobře a jsem rád, že jsem zdravý. Snad jsem nezklamal a budu na sobě dál pracovat,“ popisuje krajní bek.

Hráče prohra mrzí také kvůli fanouškům, kterých přišlo na stadion téměř jedenáct tisíc. „Až na pár jedinců při nás fanoušci opět stáli po celý zápas, mít za sebou takový kotel je vždy skvělý pocit. Nás mrzí ztráta bodů, ale takový fotbal někdy je. Příště se jim pokusíme udělat větší radost,“ dodává Kozáčik. „Ztráta nás mrzí hodně kvůli fanouškům. Patří jim velký dík za to, že přišli a fandili nám. Bohužel jsme je dnes nepotěšili výhrou,“ uzavírá Řezník.

Fotogalerie