A ne a ne ten gól dát. Viktorii ve středu v podvečer čekala dohrávka 19. kola HET ligy na hřišti Baníku Ostrava. Proti poslednímu celku tabulky se Západočeši nedokázali ani jednou prosadit, a tak z Moravy odjíždějí s bodem za bezgólovou remízu. Utkání zhodnotil trenér týmu Pavel Vrba.

„Když hraje první s posledním, tak bychom teoreticky měli vyhrát. Na druhou stranu naše liga je celkově zvláštní,“ konstatoval Pavel Vrba. „Vidíme to nejen z tohohle výsledku, ale i z jiných zápasů. Mužstva v Česku jsou vyrovnaná,“ spekuloval.

Čtyřiapadesátiletý kouč uznal kvality domácího celku. „Baník v zimě přivedl spoustu hráčů a každá změna je o tom, že vedení musí být trpělivé. Mužstvo jde podle mého názoru od začátku jara nahoru,“ řekl Vrba na adresu ostravského mužstva. „Koupili fotbalisty, kteří pravidelně hráli v jiných klubech. Mají svou kvalitu a o záchranu určitě budou bojovat až do konce,“ tušil.

Trenér vidí největší rozdíl oproti podzimu v proměňování šancí. „Když se budeme bavit o zápasech na podzim, tak tam jsme třeba ze tří střel dali dva góly a vyhráli. Pokud se podíváte na dnešní utkání, také jsme měli třeba tři příležitosti, které možná byly ještě větší než v některých podzimních duelech, ale my jsme je nevyužili,“ mrzelo Vrbu.

Viktoriáni tak v šesti jarních ligových kolech zvítězili pouze jednou, i přesto zvýšili svůj náskok na čele ligové tabulky na 10 bodů. Napravit bodovou ztrátu z Ostravy budou moct už v neděli v Praze, kdy cestují na hřiště Bohemians 1905.

Fotogalerie