Skvělá atmosféra, vynikající fotbal, ale od neděle také nově bezplatné připojení k WIFI síti. To vše nabízí všem fotbalovým fanouškům Doosan Arena. Stadion Viktorie se díky této inovaci zařazuje mezi moderní evropské stadiony a v souvislosti s touto službou má v plánu další vylepšování diváckého komfortu.

Každý fanoušek, který se v neděli odpoledne vydá do Štruncových sadů podpořit Viktorku v ligovém duelu proti Liberci, může svůj mobilní telefon připojit ke zbrusu nové WIFI síti (PLZEN Sport Wi-Fi). A to samozřejmě zdarma. „V České republice jde o jeden z prvních projektů podobného rozsahu. Jsme za tuto službu velmi rádi, Doosan Arena se tím zařazuje mezi moderní evropské stadiony. Velké poděkování patří v tomto směru majiteli stadionu, tedy městu Plzeň,“ uvádí mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„Fotbalový stadion Doosan Arena ve Štruncových sadech je jeden z nejkrásnějších sportovních komplexů v republice, touto novinkou město opět zvýšilo úroveň místa, kde se odehrávají nejen tuzemské duely, ale také utkání evropských pohárů či české reprezentace. Nabídku bezplatného připojení na internet vnímáme jako krok s dobou, která je s využíváním moderních technologií jednoznačně spojena,“ dodává primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Bezplatné vysokorychlostní „chytré“ wifi řešení bylo vyvinuto přímo pro stadiony a umožní připojit velké množství zařízení na malém prostoru, to vše díky kombinaci špičkových bezdrátových technologií. Jak již bylo zmíněno, poprvé bude tato služba fanouškům k dispozici v neděli a poté při každém domácím utkání Viktorie. „V prvních zápasech budeme vše monitorovat a případně odstraňovat nedostatky, které se mohou při velké koncentraci připojených lidí objevit. Žádáme tedy fanoušky i o trochu trpělivosti,“ žádá mluvčí klubu.

Možnost připojit se během návštěvy Doosan Areny bezplatně a neomezeně k wifi síti otevírá klubu další možnosti, jak zlepšovat divácký komfort. Jedním z prvních projektů, na němž nyní klub spolupracuje s odborníky ze Správy informačních technologií města Plzně, je vývoj speciální stadionové aplikace. Ta by měla být fanouškům volně k dispozici od nové fotbalové sezony 2018/2019. „Aplikace nabídne zápasový servis, vazbu na Plzeňskou vstupenku, usnadní navigaci, výběr občerstvení i řadu dalších funkcí,“ odhaluje Václav Hanzlík.