Ve 28. kole SYNOT ligy proti Mladé Boleslavi dostal příležitost v brance Petr Bolek. Ostravský rodák v letošní sezoně odchytal tři z deseti utkání právě proti dnešnímu soupeři.

„Specialista na Boleslav určitě nejsem. Kdybych jím byl, tak tady dvakrát na jaře neprohrajeme. Ačkoliv jsme dnes hráli s hodně oslabenou sestavou, i tak jsme chtěli vyhrát. Zápas rozhodl moment, kdy jsme udělali při naší útočné akci chybu, po které následoval brejk a červená karta. Aby toho nebylo málo, vzápětí přišla penalta, která určila další průběh zápasu,“ rekapituluje klíčové momenty Bolek.

Právě Petr Bolek již jedné penaltě z kopačky Lukáše Magery na jaře čelil. V prvním zápase semifinále MOL Cupu ji chytil. „Přemýšlel jsem už před zápasem, kam by jí mohl Magera kopnout, ale asi jsem to v hlavě trošku překombinoval. Teď už s tím nic neudělám,“ říká Petr Bolek.

Výrazně se do děje utkání zapsal i mladý obránce Aleš Matějů, který po faulu a následné červené kartě musel v 67. minutě opustit hřiště. „Nemyslím si, že bychom dnes byli horší. Asi to rozhodla moje červená karta. Bylo to trošku smolné ale asi spravedlivé. Běžel jsem spolu s Přikrylem a oba jsme se drželi. Já ale zakopl a stáhl ho na zem. Karta byla na místě,“ říká Matějů.

„Utkání bylo především v druhé půli nahoru dolů. Pár šancí měli domácí. My jsme odpověděli především břevnem, které nastřelil Milan Petržela. Následovala červená karta a penalta. Zbytek zápasu se už jen dohrávalo. Chyběl nám asi větší hlad po vítězství,“ uzavírá krajní obránce. 

Fotogalerie