První zápas v roce 2016 má za sebou také trenér Viktorie Plzeň Karel Krejčí. By se jednalo pouze o přátelské utkání Viktorie s celkem TJ Sokol Puklice v rámci projektu Kopeme za fotbal. Krejčí přivítal ve svém mužstvu také dva výherce vánočních soutěží Slávu a Honzu, kteří si vyzkoušeli, jaké to je být na jeden den členem plzeňského kádru.

„Neměli to jednoduché, ale oba podali snaživý výkon. Honza korunoval svou premiéru dvěma góly, se Slávou tam kluci připravovali určité secvičené situace, ale gól bohužel nedal. Neměl k němu daleko, nastřelil tyč,“ rekapituluje výkon obou jednodenních posil Karel Krejčí, který do zápasu nominoval i svého asistenta Pavla Horvátha. „Je to určité zpestření úvodu přípravy, který máme náročný. S Horvim jsem se domluvil rychle, protože když jsme třeba v lichém počtu na tréninku, zapojuje se i tam. Myslím, že to byla skvělá odměna pro naše fanoušky, kterých se tu dnes sešlo hodně,“ popisuje Krejčí. „Já je budu chválit pořád dokola. V Plzni s fotbalem fanoušci zkrátka žijí a já jsem moc rád, že si v tomhle počasí našli cestu na nᚠzápas,“ dodává.

„Je to super, když na takový zápas přijde tolik lidí. Myslím, že v Plzni to takhle funguje už delší dobu a pro nás i pro naše soupeře je to hezký svátek,“ přidává se Jan Kopic, který se stal autorem tří branek. „Pro nás je to spíš takové odlehčení. Absolvovali jsme dvoufázové tréninky a hodně běhání. I proto dostali někteří kluci volno, my jsme si s chutí zahráli,“ culí se Kopic. 

Fotogalerie