Velmi blízko k postupu mezi nejlepší čtyři týmy v domácí pohárové soutěži má FC Viktoria Plzeň. Do odvety čtvrtfinále MOL Cupu se Sigmou Olomouc si totiž Západočeši vezou z domácího utkání výhru 4:2 a na hřišti soupeře tak chtějí ve středu 16. března postup pohlídat.

„Jedeme tam s náskokem z prvního utkání, tak věřím, že to tam uhrajeme na postup. V prvním zápase se mi podařilo dát první gól v dresu Viktorie, takže udělám všechno pro to, abych se trefil znovu. Na zápas se těším,“ říká útočník Michael Krmenčík.

Plzeňský útočník se v úvodním utkání se Sigmou poprvé v plzeňském dresu radoval ze vstřelené branky. „Samozřejmě, že se chci ukázat i tentokrát. Pokaždé, když se dostanu na hřiště, se snažím pracovat na sto procent a podat co nejlepší výkon. Každou minutu na hřišti si užívám a samozřejmě chci dávat góly,“ dodává Krmenčík.

Sigma v posledních týdnech Viktorii potrápila jak v Synot lize, kdy Plzeň vyhrála 1:0, tak i v úvodním pohárovém zápase, kdy v Doosan Areně zdramatizovala vývoj zápasu a nakonec prohrála 4:2. I odveta tak bude pro červenomodré hodně náročná. „Oni na nás určitě vlétnou a budou nás chtít co nejvíc potrápit. Nic nám nedají zadarmo. Nicméně o víkendu hrají se Zlínem, což pro ně bude zápas jara, pokud se chtějí udržet v lize,“ zamýšlí se útočník, který v úterý 15. března oslavil třiadvacáté narozeniny.

I když už se blíží jaro, celou republiku v posledních dnech opět potrápila sněhová nadílka. „Sníh podle mě do zápasu sleze, ale ani na rozmočeném terénu se mi moc dobře nehraje. Budu se s tím muset nějak poprat. Je to pro oba dva týmy stejné, takže opravdu se na nic vymlouvat nebudeme,“ popisuje útočník Plzně.

Viktoriáni vyrazili do Olomouce den před zápasem a jako dopravní prostředek zvolili netradičně vlak. „Je to pohodlnější než jízda autobusem. Zvl᚝ když se jezdí tak daleko jako právě teď Olomouc. Můžu se protáhnout, projít se a cesta utíká rychleji, než autobusem,“ uzavírá Michael Krmenčík.