Charitativní projekt Viktoriánské srdce už znovu rozjasňuje dětské tváře. Právě dnes předal obránce Radim Řezník speciálně upravenou tříkolku mladému fanouškovi Ondrovi. Ve speciální vánoční charitativní akci na ni přispěli všichni fanoušci Viktorky i zaměstnanci generálního partnera, společnosti Doosan Škoda Power. A díky dalšímu klubovému partnerovi, společnosti Logspeed CZ, se podaří udělat radost i dalšímu malému fanouškovi.

Ondrovi je čtrnáct let. Odmalička fandí Viktorce. Sleduje její zápasy a v srdci nosí červenomodré barvy. Návštěvu stadionu mu stěžuje porucha autistického centra, porucha motoriky a těžká koordinace pohybů, s níž úspěšně bojuje i pravidelným cvičením v rehabilitačním centru Hájek.

Jeho velkým snem je naučit se někdy jezdit na kole, což je vzhledem k problémům s motorikou prakticky vyloučené. V následujících dnech se ale může projet na speciálně upravené tříkolce, která mu zároveň bude pomáhat při pravidelných rehabilitacích protahovat svaly a zlepšovat postavení nohou.

„Jedná se o speciálně upravenou tříkolku, jejíž výroba zabrala několik měsíců. Těší nás, že jsme s dárkem pro Ondru mohli přijít právě v době, kdy se on, stejně jako všichni ostatní fanoušci Viktorie, těší z pátého mistrovského titulu,“ řekl tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Finanční částku generoval projekt Viktoriánské srdce v předvánočním období, kdy si plzeňští fanoušci mohli zakoupit unikátní vánoční ozdoby. Zapojili se samozřejmě i zaměstnanci generálního partnera klubu, tedy společnosti Doosan Škoda Power. „Ihned po Vánocích jsme s rodinou Ondry zadali speciální parametry pro výrobu tříkolky. Ta nám byla nyní doručena a ihned předána, aby dělala v prvních letních dnech radost,“ dodává mluvčí klubu.

Samotné předání proběhlo dnes v Centru Hájek, kam Ondra dochází na pravidelné rehabilitační cvičení. Osobně mu ji přivezl obránce Viktorky Radim Řezník, jenž do Hájku zavezl ukázat i mistrovský pohár. „Všem naším fanouškům patří velké poděkování, že pomohli skvělé věci. Věřím, že se Ondrovi bude dobře jezdit a třeba se na nás někdy přijede podívat na trénink právě na nové tříkolce,“ řekl nepostradatelný člen mistrovského kádru Viktorie.

„Děkujeme mockrát všem fanouškům za Ondru i jeho rodinu,“ přidala se ředitelka centra Hájek Lenka Šiková. A vzkaz všem viktoriánům přidal i samotný Ondra: „Budu na tříkolce jezdit do lesa, do lázní, prostě všude a hlavně na Viktorku.“

K celé akci se přidal i další partner klubu, společnost Logspeed CZ. I díky ní se nakonec podaří pomoci dalšímu malému viktoriánovi. Pro malého Tobiáše je objednáno speciální chodítko pro podporu správného držení těla.

Viktoriáni, děkujeme!

Fotogalerie