Ve čtvrtek 3. listopadu se FC Viktoria Plzeň utká v rámci základní skupiny Evropské ligy v Rumunsku s Astrou Giurgiu. Viktoriáni mají v tabulce jen 2 body, a pokud chtějí myslet na postup, musí zvítězit.


„V evropských pohárech hrajeme pravidelně a chceme dokázat, že jsme v nich právem. Utkání s Astrou chceme zvládnout, protože máme na to, abychom postoupili ze skupiny do jarní fáze,“ říká záložník Patrik Hrošovský.

Před dvěma týdny Astra vyhrála v Plzni 2:1, o oba góly se postaral útočník Alibec. „U nás trestali naše chyby a největší problémy nám dělal jeden hráč, který ale ve čtvrtek nemůže nastoupit. I tak ale mají silný tým a my si musíme hlídat všechny jejich útočníky. Ty chyby se nesmí opakovat,“ upozorňuje plzeňský středopolař.

Utkání se nehraje kvůli špatnému trávníku v Giurgiu, ale v Bukurešti na národním stadionu, kam se vejde více než 55 tisíc fanoušků. Fandit ale přijdou maximálně tři tisíce fanoušků Astry. „Výhoda pro nás to asi může být, ale i my radši hrajeme před plnými stadiony. Škoda, že tu nebude ta správná fotbalová atmosféra,“ zamýšlí se Hrošovský.

Plzeň v evropských pohárech nevyhrála už 12 zápasů a sérii stále více prodlužuje. „Snažíme se to neřešit, ale musím uznat, že je ta série už opravdu dlouhá. Žádný zápas nevypouštíme a chceme všechny zápasy vyhrávat. Snad se nám to ve čtvrtek povede a my budeme mít i nadále šanci na postup,“ uzavírá Patrik Hrošovský.

Fotogalerie