Asistent trenéra a velká postava plzeňského fotbalu Pavel Horváth si udělal v předvánočním čase chvilku, aby potěšil pacienty dětské kliniky FN na Lochotíně. V úterý dopoledne jim předal dárky, které darovali fanoušci během vánočního setkání v Doosan Areně.

Úderem jedenácté hodiny dopolední vkročil Pavel Horváth mezi první dětské pacienty. Jeho přítomnost byla příjemným zpestřením, kromě dárků rozdával i podpisy a odpovídal na řadu zvídavých dotazů. „Rád jsem mezi děti přišel a snažil se jim alespoň na chvilku zpříjemnit pobyt v nemocnici. Překvapilo mě, jaké množství dárků darovali naši fanoušci, ukázali velké srdce a smekám před nimi klobouk,“ pravil během návštěvy.

„Chtěli bychom poděkovat všem fanouškům i celému klubu za podporu, které si nesmírně vážíme. A samozřejmě všichni tady držíme Viktorce palce,“ řekl ředitel FN Václav Šimánek.

Pavel Horváth strávil na dětské klinika přes dvě hodiny a navštívil řadu oddělení. 

Dárečky v podobě ovoce, zeleniny a dalších pamlsků z vánoční akce obdržela i zvířata v plzeňské ZOO. „Většina věcí je už spořádaná, fanouškům děkujeme,“ vzkázal mluvčí ZOO Martin Vobruba.

„Jsme rádi, že se vánoční akce vydařila, navštívilo ji 1200 fanoušků a hlavně jsme společně udělali v předvánočním čase radost dětem. Všem viktoriánům děkujeme,“ uzavřel mluvčí klubu Václav Hanzlík.