Viktoriáni si po středeční remíze v Ostravě chtěli spravit náladu zápasem v Ďolíčku, duel s Bohemians 1905 se jim ale hrubě nepovedl. Plzeňané v něm dostali pět gólů a z Prahy si odváží nelichotivou prohru 2:5. Trenér Pavel Vrba tak logicky s předvedenou hrou mužstva nebyl spokojen.

„Nᚠvýkon byl špatný, Bohemians zaslouženě vyhráli,“ věděl kouč červenomodrých. „Domácí fotbalisté hráli důrazněji a celkově byli lepší. My jsme v kombinační hře byli velice nepřesní a Bohemka toho využívala,“ mrzelo Pavla Vrbu.

Čtyřiapadesátiletý trenér Viktorie poprvé vystřídal už ve 41. minutě, kdy za Aleše Čermáka poslal na hřiště Marka Bakoše. „Bylo to na základě toho, že jsme prohrávali 4:1 a přešli jsme do hry na dva útočníky. Nezáviselo na jeho výkonu. Prostě jsme chtěli víc podpořit ofenzivní fázi, protože výsledek byl tragický,“ konstatoval.

Místo mezi třemi tyčemi si i pro utkání se zelenobílými udržel Aleš Hruška. „Chytal dobře v Ostravě, takže jsme mu znovu dali prostor. Nebylo to kvůli výkonnosti Kozáčika. Oba brankaři patří k hráčům, na které se můžeme spolehnout,“ řekl Vrba.

Plzeň v sedmi jarních ligových kolech už potřetí prohrála a na formu z první části sezony zatím nenavázala. „Všichni víme, že podzim nám vyšel mimořádně. Měli jsme i štěstí, které třeba v některých zápasech na jaře chybělo. Dneska ale byla Bohemka lepší a zaslouženě vyhrála. Zápas byl o kvalitě a tu měli domácí na svojí straně,“ uzavřel zkušený kouč.

Fotogalerie