Zimní příprava se naplno rozběhla. Viktoriáni dnes absolvovali první zimní trénink v Luční ulici. Na následné tiskové konferenci Pavel Vrba hovořil o možných dalších pohybech v kádru a o zdravotním stavu hráčů.

Tým posílil útočník TomᚠChorý z Olomouce a navrátilec Jiří Piroch z hostování z Pardubic. „Další příchody už se pravděpodobně konat nebudou. Pokud nastanou nějaké změny v kádru, tak půjde spíše o odchody, až ho budeme zužovat. To nás zřejmě ale čeká až po prvním španělském soustředění,“ nastínil trenér Pavel Vrba.

Co se týče zdravotního stavu kádru, prozradil trenér Viktorie následující: „Radim Řezník bere antibiotika, protože měl angínu. LukᚠHejda si natrhl sval při zátěžových testech a bude chybět 3-4 týdny, na soustředění by ale měl odletět s námi a pracovat s fyzioterapeuty na své rehabilitaci. Bohužel se nelepší zdravotní stav Jana Baránka, který má stále problémy s kolenem. S mužstvem se nepřipravuje.“

Od Tomáše Chorého si Pavel Vrba slibuje hodně. „Jsem rád, že se rozhodl pro nás. Chtěli jsme mít připraveného dalšího hrotového útočníka, který by mohl v případě odchodu nahradit Michaela Krmenčíka,“ řekl trenér s tím, že otázka odchodu nejlepšího ligového střelce ale není na pořadu dne.

Z hostování se z druholigových Pardubic vrátil dvaadvacetiletý stoper Jiří Piroch. „Chci ho vidět ve hře, v tréninku, na soustředění… Může se stát, že v týmu zůstane i na jaře. Pokud bychom ale viděli, že nemá možnost dostat prostor, šel by opět někam hostovat. Každopádně jde o hráče, který je velmi zajímavý a perspektivní,“ okomentoval plzeňského rodáka Vrba.

Snadnou bitvu na jaře rozhodně neočekává. „Dokud není vše hotovo, nemůžeme se usmívat. Soupeři nic nevzdávají, nemá smysl se bavit o nějakém velkém náskoku. Slavia i Sparta nám budou chtít situaci hodně zkomplikovat, jsou to mužstva, která mají vysoké cíle. Je to třeba respektovat,“ upozornil Pavel Vrba. „Klíčové pro nás ale bude udržet se na nejvyšší příčce a probojovat se do Ligy mistrů, která je pro nás snem a cílem,“ uzavřel hlavní trenér Viktorie Plzeň.

Fotogalerie