Trenér Pavel Vrba se svým celkem zítra vyrukuje na švýcarské FC Lugano, kterému bude chtít oplatit venkovní porážku 2:3. Tři body by Viktorii pomohly k odpoutání od soupeřů v základní skupině Evropské ligy.

„Od našeho zápasu se Lugano odrazilo ke šňůře bez prohry. Asi i jeho hráči cítí, že zápas s námi jim pomohl k tomu, aby opustili poslední příčku. Na rozdíl od venkovního zápasu nesmíme být tak nepřesní v kombinaci, abychom dovolili soupeři přecházet do protiútoků,“ vyhlíží trenér Vrba. „V Luzernu jsme dostali góly z brejků po našich ztrátách ve středu hřiště. Domácí byli organizovaní, trpěliví a z toho pak v průběhu utkání těžili,“ dodává Vrba.


Tématem na předzápasové tiskové konferenci bylo i složení základní jedenáctky. „Plzeň má dvacet výborných hráčů a jedenáct z nich zítra nastoupí. Určitě nenastoupíme ve stejné sestavě jako v Karviné,“ neprozradil podrobnosti plzeňský trenér. „Jistotou je, že nenastoupí Roman Hubník, který má zdravotní problémy. Muselo by se stát něco zcela mimořádného, aby byl k zápasu nominovaný,“ upřesnil.

Fotogalerie