K prvnímu tréninku pod španělským sluncem nastoupili hráči Viktorie Plzeň v pondělí 16. ledna od 16:30 hodin. Dlužno dodat, že sluneční paprsky nebyly jediným živlem, který ovlivňoval tréninkové podmínky, od Středozemního moře totiž přicházely znatelné větrné poryvy. To ale viktoriánům chu do trénování neubíralo.


„Dnes to byl celkem v pohodě trénink, sice trochu foukal vítr, ale s tím se dokážeme vypořádat. Myslím, že jsme se sem všichni těšili a trénink splnil naše očekávání. Byl především rozběhávací, protože jsme brzy ráno vstávali, v pět vyráželi na letiště a do Španělska přicestovali po devíti hodinách a jednom přestupu, takže jsme se nastartovali na výbornou a od zítra jedeme naplno,“ popisuje první tréninkovou jednotku záložník Jakub Hromada. „Po cestě je to vždy podobné, svaly jsou trochu ztuhlé, což se nám ale podařilo odbourat kvalitní rozcvičkou. Soustředění je zaměřené na nabírání kondice, ale jsme na to zvyklí, takže nám to nebude dělat problémy. Myslím, že to bude stále lepší a lepší,“ dodává.

Sám Hromada připouští, že se mu každoroční kondiční příprava nezajídá. „Jsem takový typ fotbalisty, kterému se líbí běhat. Ano, občas to není příjemné, musíme si sáhnout na dno našich sil, ale je to potřebné. Makáme na maximum, abychom i na jaře mohli podávat kvalitní výkony,“ uzavírá záložník Viktorie.

Fotogalerie