Třetí ligové kolo, třetí vítězství. Viktoriáni si doma poradili s Karvinou a byl to výjimečný večer pro oba střelce – Michael Krmenčík se trefil poprvé po návratu po zranění, a to hned dvakrát. Vítězný gól pak vstřelil Jakub Brabec, který se prosadil v plzeňském dresu poprvé. Společně s nimi zhodnotil duel pro klubový web také trenér Pavel Vrba.

„Mé bezprostřední pocity? Vyhráli jsme, to je to nejdůležitější,“ řekl skromně Jakub Brabec. „Ale co se týče gólu, někdo mi před ním ve vápně říkal, že to Kovi odcentruje z první. Věděl jsem, že by se to mohlo objevit někde v tom prostoru a jsem rád, že jsem to proměnil,“ okomentoval svou první trefu.

Velkou radost měl pak Michael Krmenčík, který se trefil poprvé po svém zranění. „Byl to nepopsatelný pocit. Po prvním gólu jsem se skoro rozbrečel, vzpomněl jsem si na tu náročnou cestu, co to stálo úsilí se dostat zpět. Byla to těžká cesta, ale říkal jsem, že se vrátím silnější a věřím, že to tak bude,“ popsal v rozhovoru. „Že mi to tam v prvních zápasech nepadalo, to jsem si nedával do hlavy. Pracoval jsem pro tým a říkal si, že ty góly určitě přijdou,“ dodal plzeňský kanonýr.

Utkání hodně komplikoval vydatný d隝. „Bylo to náročné, hrálo se rychle, takže to po fyzické stránce nebylo nic lehkého. Často jsme na základě špatného dotyku na tom mokrém terénu ztráceli balon. Je důležité, že jsme dnešní zápas zvládli,“ řekl Brabec. „Terén byl opravdu těžký, ale pro obě mužstva to bylo stejné. To prostě k fotbalu patří, já jsem hlavně rád, že jsme před našimi fanoušky vyhráli,“ doplnil ho Michael Krmenčík.

Pavel Vrba: Zajímavé utkání, mělo náboj až do konce

„Pro nestranného diváka to bylo zajímavé utkání, protože to bylo nahoru dolu, padlo pět gólů, na naší straně bylo velké množství šancí a zápas měl náboj až do konce,“ zhodnotil další vítězný duel kouč Západočechů.

Poprvé v základní sestavě nastoupili Dominik Janošek a Ondřej Mihálik. „Víme, že přijdeme o Patrika Hrošovského, takže chce začít dávat prostor i hráčům, kteří by ho mohli teoreticky nahradit. Úkolem nás trenérů je, abychom je měli při Paovo odchodu připravené v zápasové zátěži. Zvládli to slušně, jsou to mladí perspektivní hráči,“ pochvaloval si Vrba.

K t잚ím podmínkám kvůli dešti se vyjádřil i trenér Viktorie. „Není průtrž jako průtrž. Pokud zůstane voda na hřišti, tak je to pro každé mužstvo, které rádo kombinuje, trochu složitější. Kdyby to bylo jen mokré, tak by to pro nás bylo lepší, ale v prvním poločase se míč několikrát zastavil ve vodě. Potom je to trošku složitější, ale bylo to pro obě mužstva stejné a vyrovnali jsme se s tím slušně,“ okomentoval Pavel Vrba.

Fotogalerie