FC Viktoria Plzeň v hektickém závěru zápasu 8. kola Synot ligy dokázala otočit nepříznivý stav a Slovan Liberec porazila 2:1. Viktoriáni až po inkasovaném gólu v 55. minutě začali tlačit svého soupeře a po brankách Ďuriše a Mahmutoviče mohla slavit výhru.

„První poločas nebyl z naší strany dobrý. Chyběl nám pohyb a Liberec nás přehrával. Musím Slovan pochválit, protože hráli rychlý a kombinační fotbal. Paradoxně my jsme je začali přehrávat až po inkasovaném gólu, který nás probudil,“ říká Michal Ďuriš. „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas a to se potvrdilo. Já myslel, že rozhodne jeden gól, ale naštěstí to tak nebylo. Dokázali jsme nepříznivý stav v posledních minutách otočit a toho si musíme cenit,“ dodává Václav Procházka.

Od 60. minuty byla Viktoria lepším týmem a vytvářela si jednu šanci za druhou. „Možná soupeř šetřil síly a spoléhal na to, že už gól nedostane. To nám hrálo do karet, tlačili jsme. Před brankou bylo plno závarů a z toho padaly branky,“ zamýšlí se kapitán Plzně. „Byl to úplně jiný zápas než Superpohár, Liberec hraje velmi dobře. Pro nás je to cenné a těžké vítězství. Vytvořili jsme si tlak, neztráceli hlavu a jsem rád, že jsme to zvládli,“ doplňuje útočník Viktorie.

Slovenský reprezentant se trefil v letošním ročníku Synot ligy už pošesté a proti Liberci zavelel k obratu. „Daří se, ale je to opravdu především díky práci celého týmu. Doufám, že na vítězné vlně vydržíme co nejdéle. Liberec hraje taky evropské poháry a my jsme si výhrou dodali opět sebevědomí a už se těšíme na Villarreal,“ zamýšlí se Ďuriš.

Diváci tak z Doosan areny opět museli odcházet spokojeni, protože viděli skvělé fotbalové představení. „Je to možná hezké pro lidi, ale ne pro hráče a trenéry. Ti z nás museli mít hodně vysoký srdeční tep. Ale dobře to dopadlo,“ popisuje Michal Ďuriš. „Závěr byl hektický a pro diváky i nás se šastným koncem. Nutno poděkovat fanouškům, kteří nás opravdu celý zápas mohutně povzbuzovali,“ uzavírá Václav Procházka. 

Fotogalerie