Viktoria Plzeň zvládla zápas 5. kola ePojisteni.cz ligy, kdy na vlastní půdě přivítala Slavii Praha. Ačkoli viktoriáni prohráli první poločas 0:1, třemi brankami po obrátce stran rozhodli o zisku tří bodů.

„Stalo se bohužel to, co jsme nechtěli. Začali jsme aktivně, dominovali jsme a z nevinného centru, který se ani nedá nazývat akcí, jsme inkasovali. Postupem zápasu jsme se zlepšovali. Především ve druhém poločase jsme byli klidní, dokázali jsme kombinovat a nezpanikařili. O poločase jsem věřil tomu, že zápas dokážeme otočit. Po třech brankách jsme zaslouženě vyhráli,“ hodnotí utkání trenér Roman Pivarník.

„Chceme ještě víc kombinovat, otáčet hru a uvolňovat prostory. Teď přijde reprezentační pauza, ve které chceme pracovat, ale máme mimo několik hráčů. Chceme se zlepšovat hlavně prostřednictvím zápasů, ale pokud budeme mít čas a možnosti, tak i během tréninků. Sami víme, že ve všech zápasech jsme dominovali a měli vysoké procento držení míče, o což se chceme snažit i nadále,“ dodává Pivarník.

Zatímco Slavia nastoupila v systému 4-2-3-1, Plzeň se držela rozestavení se dvěma útočníky. „Ve středě pole jsme neměli početní převahu, ale pokud máme běhavé hráče silné s míčem, neměli jsme s tímto problém. Důležité je, abychom naše akce zakončovali góly,“ nadále upozorňuje plzeňský trenér.

Plzeň si vítězstvím na Slavii udržela kontakt se špičkou tabulky. „Je hodně důležité bodovat, protože jsme zbytečně ztratili body doma se Zlínem. Musíme se držet v kontaktu s čelem. Hráčům jsem po zápase s Razgradem řekl, že končí jedna etapa. Doteď jsme hráli tak, abychom postupovali v evropských pohárech. Nyní už chceme každý zápas vyhrát. Ve skupině chceme hrát na vítězství a to samé se týká i ligy,“ uzavírá odhodlaně Roman Pivarník.