Hráči FC Viktorie Plzeň ve 3. kole ePojisteni.cz ligy nedali v utkání na hřišti Příbrami domácímu týmu šanci a vyhráli 3:0. Plzeň nastoupila od začátku zápasu netradičně se dvěma útočníky – Markem Bakošem a Michalem Ďurišem a oba hráči hned v první půli vstřelili gól.

„Jsem samozřejmě rád, že jsem dal gól, který nás nasměroval k vítězství. Cennější je pro mě ale týmový výkon, který jsme podali,“ říká o úvodní penaltové trefě Marek Bakoš. „Měli jsme nějaký nacvičený signál, a i když to vypadalo, jako že míč pouze prodlužuju na zadní tyč, já opravdu hlavičkoval do branky. Byl to takový lob a zapadl tam nádherně,“ doplňuje svoji hlavičku na 2:0 Michal Ďuriš.

Po remíze 1:1 s Bohemians Praha 1905 z minulého týdne si viktoriáni chtěli zvednout sebevědomí před úvodním zápasem v play off Ligy mistrů. „Chtěli jsme samozřejmě vyhrát a jsme rádi, že se nám to povedlo. Naše hra už proti Příbrami splňovala přísnější kritéria a my můžeme být spokojeni. Snažili jsme se celý zápas hrát aktivně, běhali jsme a tlačili se do zakončení. Dali jsme zasloužené tři góly a vezeme si všechny body domů,“ dodává Bakoš. „Vždy je na čem pracovat, my teď před sebou máme možná nejdůležitější zápas sezony a chceme na něj být co nejlépe připraveni. Uděláme pro postup všechno a od výkonu proti Příbrami se můžeme odrazit, podali jsme dobrý týmový výkon,“ říká Ďuriš.

Marek Bakoš nastoupil v základní sestavě poprvé po svém návratu do Viktorie. „Každý hráč chce hrát od začátku, takových je nás tady asi dvacet. Máme silný a vyrovnaný tým, ale všichni táhneme za jeden provaz. Dnes jsem nastoupil já, příště to může být někdo jiný,“ zamýšlí se slovenský útočník.

Plzeň hrála v podstatě v domácím prostředí, fanoušci Viktorie totiž po celý zápas mohutně své hráče podporovali. „Chtěli jsme si zvýšit sebevědomí, což se nám povedlo. Odehráli jsme povedený zápas, fanouškům se nᚠvýkon doufám také líbil,“ uzavírá Michal Ďuriš.

Fotogalerie