Fotbalisté Viktorie Plzeň společně se svými fanoušky zažili v posledních dekádě řadu velkých postupových příběhů. Nyní je před námi další velká výzva – postoupit ze základní skupiny Evropské ligy. Zažijte parádní atmosféru pravých fotbalových bitev na vlastní kůži. Do té doby si můžete připomenout další z velkých postupových příběhů, třetím v pořadí je Daniel Kolář!

Plzeňský rutinér je nejlepším aktivním střelcem Viktorie Plzeň, dvě branky přidal i v základní skupině Evropské ligy 2012/2013. V konkurenci celků Académica Coimbra, Hapoel Tel-Aviv a Atlético Madrid dokázali Plzeňané téměř nemožné – zvítězit nad každým ze soupeřů a zvítězit v celé základní skupině. „První, co se mi při vzpomínce na tohle období vybaví, je ta neskutečná euforie z postupu. Výhra nad Atléticem, první místo ve skupině. To se dlouho nikomu nepodařilo,“ spokojeně přikyvuje Kolář.

Ač se v průběhu podzimu vrátil na hřiště po dlouhodobém zranění, v základní skupině Evropské ligy už znovu patřil k oporám červeno-modrého týmu. „Byly to velké zápasy, pro nás i pro fanoušky. Co by za to Plzeňáci před patnácti, dvaceti lety dali, aby mohli chodit na evropské zápasy. Ještě lepší bylo, že se nám v základní skupině dařilo, probojovali jsme se na první místo a v posledním zápase proti Atléticu Madrid ho uhájili. Jak říkám, prostě velká věc,“ hodnotí. „Každý zápas v evropských pohárech je pro hráče neskutečným zdrojem zkušeností. Konkrétně skupina Evropské ligy 2012/2013 nám dala sebevědomí do dalších bojů,“ dodává Kolář, jenž se dvěma brankami podílel na domácím vítězství nad Hapoelem Tel-Aviv 4:0.

O pět let později jsou před Viktorií Plzeň znovu boje v základní skupině Evropské ligy a viktoriáni chtějí navázat na řadu velkých postupů. „Rozhodně to není o tom, že bychom si jen chtěli zahrát skupinu. Víme, že naši soupeři jsou nevyzpytatelní, ale my si zkrátka nemůžeme dávat nízké cíle. Jednoznačně chceme postoupit,“ říká rázně plzeňský záložník.

VSTUPENKY JSOU V PRODEJI I ONLINE

Máte i vy svůj postupový příběh či fotografii vztahující se k základní skupině Evropské ligy 2012/2013? Podělte se o něj s námi na Facebooku, Twitteru nebo Instagramu klubu pod hashtagem #ZAPOSTUPEM.