Jak Milan Petržela, tak gólman Petr Bolek začali utkání 13. kola Synot ligy na půdě Baníku Ostrava v jiných pozicích než čtvrteční zápas s Rapidem. Prvně jmenovaný se jako žolík podepsal pod třetím a čtvrtým gólem. Petr Bolek poprvé v letošní ligové sezoně nastoupil v základní sestavě a vychytal čisté konto.

"První poločas nebyl z naší strany dobrý. Naopak Baník tam měl nebezpečné protiútoky, ze kterých hrozil. Domácí tedy byli v prvním dějství blíže vstřelení branky. V kabině jsme si něco řekli. To se naštěstí rychle promítlo do hry a po šastném prvním gólu už jsme byli lepším týmem. S brankami se poté roztrhl pytel a my v poklidu vyhráli," hodnotí zápas Petr Bolek.

Viktoria se dlouhou dobu nemohla prosadit. První a zároveň vítěznou branku vstřelila až po změně stran. "První gól byl klíčový. Jak jsem mohl sledovat Baník v některých předešlých zápasech, tak vždy hráli dobře do úvodní branky. To se potvrdilo i dnes. Mají velmi mladý tým, což se musí projevit, když hrajete o záchranu," říká Bolek. 

K překvapivé změně dnes v základní sestavě došlo právě na pozici gólmana. Tradiční jedničku Matúše Kozáčika poprvé v Synot lize nahradil ostravský odchovanec. "Za šanci jsem samozřejmě rád. Udržel jsem nulu a věřím, že jsem trenéra nezklamal," zavírá Bolek.

Proti Rapidu Vídeň byl Milan Petržela v základní sestavě. Dnes se s pozicí náhradníka popasoval skvěle. Za třicet minut co byl na hřišti jeden gól dal a na druhý přihrál Michalu Ďurišovi. "Samozřejmě že jsem spokojený. Na hřiště jsem šel s cílem dát gól nebo nějaký klukům připravit. Nakonec se povedlo všechno," říká plzeňský záložník.

Viktoria v druhém poločase těžila především po brejkových situacích. "Baník to ke konci zápasu otevřel. Chtěli snížit a tím nám otevírali prostory k brejkům, které jsme využili. Tyto momenty nám rychlým hráčům vyhovují," pokračuje Petržela. Po prohře s Rapidem si tedy viktoriáni alespoň částečně spravili chu. "Chtěli jsme vyhrát, abychom přes reprezentační přestávku měli klid na práci. Od nás se nic jiného než výhry neočekávají. Dnešní výhra se dá tedy brát za povinnou, ale o to cennější," uzavírá Milan Petržela. 

Fotogalerie