Ve druhém přátelském utkání v Benidormu narazí Viktoria na rakouský tým SV Ried, který je aktuálně na čele druhé ligy. Zápas se hraje od 16:00 v tréninkovém areálu vedle hotelu, kde viktoriáni pobývají a kde již porazili Legii Varšava 5:1.

Celým jménem se rakouský klub jmenuje Sportvereinigung Guntamatic Ried von 1912. Až do roku 1991 hrál pouze v regionálních soutěžích, posléze se poprvé ve své historii probojoval o úroveň výše a do nejvyšší ligy se dostal v roce 1995. Prvního obrovského úspěchu dosáhl o tři roky později při výhře v rakouském poháru, po osmiletém působení v první lize ale sestoupil.

O dva roky později se do rakouské bundesligy vrátil, v ročníku 2005/2006 v ní pak skončil čtvrtý, což je doposud nejlepší umístění, jakého Ried v konkurenci domácí elity dosáhl. V minulé sezoně však poté, co se umístil na desáté pozici, sestoupil. Momentálně se drží na prvním místě druhé nejvyšší soutěže v Rakousku, když ve 20 kolech nasbíral 38 bodů a skóre 44:24. Soutěž je ale tak vyrovnaná, že pátý tým má jen o tři body méně.

Ried vyhrál pohár ještě v roce 2011 a zahrál si také evropské poháry. Právě po tomto triumfu došel do play off o Evropskou ligu, kde ale podlehl nizozemskému PSV Eindhoven 0:5.

Trenérem celku je od této sezony šestapadesátiletý Tunisan Lassaad Chabbi, jehož syn Seifedin je s 15 góly nejlepším střelcem týmu. Kromě Rakušanů a tohoto tuniského forvarda jsou v týmu také Bosňan Mijo Miletič, Mozambičan Ronny Marcos, Srb Stefano Surdanovic, Ghaňan Kennedy Boateng a Němci Julian Wiessmeier a Ilkay Durmus. Fanoušci by také mohli znát jméno útočníka Philippa Prosenika, který prošel mládežnickými celky Chelsea a AC Milán, než se vrátil do Rapidu Vídeň.

Ried v přípravě odehrál zatím tři duely. Nejprve remizoval 0:0 s Příbramí, posléze porazil 7:0 Union Gurten (góly Fröschl 3, Chabbi 2, Schilling, Durmus) a následně padl 1:3 s Red Bullem Salzburg (gól Wiessmeier).

Nedělní přátelský zápas startuje ve Villaitana Football Center v Benidormu v 16:00.