V sobotu 15. července sehraje Viktoria Plzeň druhý přípravný zápas v rámci rakouského soustředění. Soupeřem se jí stane anglický celek Wolverhampton Wanderers hrající Championship.

Historie Wolves je opravdu bohatá, klub byl založen už v roce 1877. Slávy se dočkal ale až v padesátých letech minulého století, kdy v sezónách 1953/54, 1957/58 a 1958/59 zvítězil v anglické nejvyšší soutěži. Do stejné doby jsou datovány také triumfy v FA Cupu a Community Shield. Klub od šedesátých let střídal nejvyšší soutěž s druhou ligou, v letech 1986-1988 hrál dokonce až čtvrtou nejvyšší soutěž. Do Premier League, která byla založena roku 1992, postoupili Wolves poprvé v roce 2003. V roce 2013 zažil Wolverhampton strmý pád, po sestupu z Premier League následoval propad ještě o patro níže. Od roku 2014 se ale klub drží v druhé lize. Ve čtyřiadvacetičlenné soutěži vybojoval v posledních dvou ročnících 14. a 15. místo.

Wolves sehráli na soustředění v Rakousku utkání s bundesligovými Brémami, ve kterém zvítězili 1:0. Branku vstřelil útočník Nouha Dicko. Hlavními hvězdami klubu jsou Ivan Cavaleiro, třiadvacetiletý útočník je mistr Francie i Portugalska, a Rúben Neves. Právě o dvacetiletého záložníka Porta byl v poslední době mezi evropskými kluby zájem. V zimě se spekulovalo o zájmu Chelsea nebo Atlética Madrid, o to překvapivější jeho přestup do Wolverhamptonu, který Portugalce s dvěma starty v seniorském áčku zaplatil částku 15,8 milionu liber (465 milionů korun). Wolves tak ustanovili nový rekord – žádný druholigový klub na světě nezaplatil v minulosti za jedinou posilu větší finanční obnos.

Utkání Viktorie Plzeň s Wolverhamptonem bude hostit od 17:00 hodin hřiště ve Westendorfu, nikoliv v Jenbachu, jak bylo původně oznámeno. Utkání bude, stejně jako duel s Fürthem, přenášeno online.