Viktoria na úvod jarní části sezony porazila Příbram tím nejtěsnějším možným rozdílem. Jediným střelcem se stal Michael Krmenčík, který skóroval krátce po příchodu na hřiště. Právě on a brankář Matúš Kozáčik duel zhodnotili.

„Byl to velice těžký zápas. Příbram hrála dobře, hodně dlouho držela bezbrankový stav, což nám nevyhovovalo. Naštěstí jsme dali první gól a povedlo se nám udržet vedení,“ zhodnotil utkání gólman Matúš Kozáčik, který tak vychytal šestou nulu v sezoně. „Příbram mě příjemně překvapila, hrála hodně vepředu a atakovala nás. Podobně hrálo Paris Saint-Germain v Lize mistrů, není to jednoduchý fotbal. Myslím si ale, že jsme zaslouženě vyhráli,“ doplnil Krmenčík.

Vítězný moment si Viktoria schovala do 70. minuty, kdy se po příchodu z lavičky prosadil Michael Krmenčík. „Když jde útočník do hry a vidí na tabuli stav 0:0, tak je jeho posláním dát gól. Jsem rád, že se mi to povedlo,“ liboval si. „Byl tam centr od Milana Petržely, já si ho zpracoval a ještě jsem se stihl podívat, jestli to není ofsajd – nebyl, tak jsem to uklízel do prázdné brány,“ popsal Krmenčík moment, který rozjásal celou Doosan Arenu.

Krátce poté však nastal infarktový moment, kdy byl velice blízko branky příbramský Jan Rezek. Matúš Kozáčik ale situaci vyřešil perfektní kličkou a udržel vedení Plzně. „Bylo to nepříjemné a je dobře, že se nám to povedlo vyřešit a gól jsme nedostali,“ řekl brankář k dané situaci. „Hodně zápasů v Plzni je takových, že se snažíme hrát ofenzivně. Pro mě jako pro brankáře je to někdy těžké, přijde jedna-dvě šance soupeře a člověk to buď vytěsní, nebo ne,“ popisuje Kozáčik.

Viktorii nyní čekají čtyři zápasy z pěti na hřištích soupeřů. „Tak to prostě vyšlo. Já ale věřím, že se na to dobře připravíme a zvládneme to,“ hlásí odhodlaně Matúš Kozáčik.

Fotogalerie