Viktoriáni se na novou sezonu připravují důkladně. Téměř každý den mají dvoufázové tréninky a hráči jedou na sto procent. Kádr je totiž velice široký a všichni bojují o své místo v sestavě.

„Příprava s Plzní je náročná, ale to je potřeba. Trenér Pavel Vrba chce, abychom to odmakali a pořádně odpracovali, ale určitě se nám to vrátí,“ věří Jakub Řezníček, jeden z nejnovějších viktoriánů.

Většinu tréninků doprovází horké letní počasí. „S tím se dalo počítat. Je to náročné, ale musíme to zvládnout,“ uvědomuje si zkušený útočník, jenž Plzeň posílil z brněnské Zbrojovky. „Bez tvrdé dřiny by to ani nešlo. Na tyto podmínky musíme být připravení,“ dodává.

Již zítra čeká Plzeňany první zápas, od 17:00 se představí na hřišti Rokycan. „I když je to jen přátelák, tak se na ten zápas těším. Jsem zvědavý, jak to bude probíhat,“ vyhlíží Řezníček možnou premiéru v plzeňském dresu. „I když půjde o soupeře jen z nižší soutěže, tak věřím, že půjde o kvalitní formu přípravy. Všichni budeme mít motivaci se ukázat.“

I on má velkou motivaci, na jeho postu totiž panuje velká konkurence. „S tím jsem do toho šel. Viktoria Plzeň je velký klub. Já musím makat a ukázat trenérovi, že na to mám. Šanci si jinak nevybojuji,“ uvědomuje si Jakub Řezníček.