Na přelomu srpna a září 2016 vstoupí do nové sezony také přípravkové výběry FC Viktorie Plzeň. Mladí viktoriáni, kteří jsou na začátku svých fotbalových kariér, se mohou těšit na velkou dávku turnajů a zábavné tréninky. Nové talenty Viktoria ráda přivítá na otevřených trénincích, kterých se nově mohou zúčastnit také trenéři mládeže z Plzeňského kraje.

„Snažíme se, aby fotbalové začátky pro všechny děti byly spojené s co největší zábavou, protože když je fotbal bude bavit, automaticky budou mít chu se sami co nejvíce zlepšovat a v podstatě o tom ani nemusí vědět. Zkrátka škola hrou,“ říká šéftrenér přípravek Pavel Vacek.

Všechny výběry přípravek FC Viktorie Plzeň od ročníku narození 2006 až po 2011 se mohou během sezony těšit na velkou dávku fotbalových zápasů i turnajů. „Termínové listy jednotlivých týmů jsou docela hezky zaplněné a kluci si přijdou na své. Když to vezmu od nejmladších, tak u výběru U6 jde opravdu zatím jen o to poznat fotbal a objevit chu ho hrát. Tým do sedmi let už se zúčastní také turnajů a hraje městský přebor mladších přípravek. Výběr U8 hraje také městský přebor přípravek a k tomu například "Minirepubliku" svého ročníku. Kluci ročníku narození 2008 kromě městského přeboru starších i mladších přípravek působí také v "Minirepublice" a další dlouhodobé soutěži, "Minilize". Celek U10 hraje kromě turnajů a "Minirepubliky" i přebor mladších žáků a výběr do jedenácti let má na programu celou řadu kvalitních turnajů, včetně již několikrát zmiňované "Minirepubliky". Všichni kluci tak mají zaručenou kvalitní konfrontaci s nejlepšími týmy nejen v blízkém okolí, ale takřka po celé republice, ale i se zahraničními týmy, " popisuje Vacek. 



Stejně jako v loňském roce budou i tentokrát probíhat náborové tréninky. „Každý měsíc bychom chtěli mít aspoň jeden otevřený trénink v každé kategorii. Ti, kdo mají v plánu přijít, by se ideálně měli předem ozvat na e-mailové adresy trenérů dané kategorie. Jestli ale přijdou bez ohlášení, určitě je domů nepošleme, naopak“ dodává s úsměvem Pavel Vacek. 

Novinkou otevřených tréninků je také možnost zapojení trenérů mládeže z jiných klubů z Plzeňského kraje. „Rádi bychom pomohli i ostatním trenérům a šířili tak filosofii našeho fotbalu i do dalších klubů. Pokud budou mít chu, můžou se u nás inspirovat, získat informace. Na úrovni klubu spolupracujeme s fotbalovou školou Coerver Coaching, což je nizozemská fotbalová škola, která se zaměřuje na školení mládežnických trenérů a hráčů. Spolupracuje například také s Realem Madrid, Bayernem Mnichov, Arsenalem a dalšími předními evropskými kluby. Máme za sebou několik školení, v srpnu jsme tady měli kouče Benficy Lisabon a skotských mládežnických reprezentací, který nám ukázal další novinky. To co my se naučíme, chceme předat samozřejmě dál, takže pokud mají trenéři z kraje chu vidět naše tréninky, můžou přijít na tyto otevřené tréninky,“ zve kouče Vacek.

Přehled otevřených tréninků přípravek U6 až U11 naleznete ZDE.