Ve čtvrtek FC Viktoria Plzeň ve třetím utkání v základní skupině Evropské ligy nestačila v Rakousku na Rapid Vídeň, o čtyři dny později – v neděli 25. října - už budou Západočeši bojovat o další důležité body v Synot lize na hřišti Zbrojovky Brno.

„Na Vídeň musíme co nejrychleji zapomenout, zregenerovat a připravit se na Brno. Nikdy se nám u nich nehraje lehce a bude to pro nás velmi náročné utkání,“ říká záložník Daniel Kolář. „Zbrojovka se na nás určitě přichystá co nejlépe a bude chtít využít toho, že budeme mít v nohách souboj s Rapidem. Ta prohra už je za námi, my se musíme poučit z chyb a potěšit naše fanoušky výhrou,“ dodává obránce Jan Baránek.

Viktoria z Rakouska necestovala zpět do Plzně, ale netradičně rovnou do Brna. Tím pro hráče odpadla další várka cestování a tým získá více času na odpočinek. „Určitě to prospěje, nikdo nemá rád zdlouhavé cestování. Potrénujeme a v neděli na Zbrojovku vlétneme v plné síle,“ zamýšlí se Kolář. „Tento program mi vyhovuje, je to určitě lepší, než přejíždět znovu celou republiku. Cesta z Vídně sem utekla rychle, je to opravdu kousek,“ doplňuje Baránek.

Plzeň v Synot lize vyhrála šest zápasů v řadě a na vítězné vlně se bude chtít udržet. „V lize se nám daří a uděláme vše pro to, aby ta šňůra pokračovala. V Brně to ale bude velmi náročný zápas, protože Zbrojovka na nás prostě umí zahrát. V loňské sezoně jsme tam vyhráli o gól a nutno uznat, že nám přálo štěstí,“ popisuje Daniel Kolář. „Věřím, že přechod z Evropské ligy na českou soutěž nám nebude dělat problém. Naposledy jsme takto zvládli zápas v Jihlavě a nejinak tomu snad bude i tentokrát,“ uzavírá Jan Baránek.