V úterý 12. července odehraje FC Viktoria Plzeň první přátelský zápas v rámci herního soustředění v rakouském Westendorfu. Od 18 hodin se svěřenci trenéra Romana Pivarníka utkají s Fortunou Düsseldorf a do zápasu už by měli naskočit také hráči, kteří reprezentovali Českou republiku a Slovensku na mistrovství Evropy.

„Je pro nás možná trochu nepříjemné to, že šest reprezentantů má jiný tréninkový rytmus, jinou zátěž a jinou úroveň únavy než ostatní hráči. Uvidíme, jak nám zápas sedne, protože ten tým zatím není vyvážený. Je to ale příprava a reprezentanti potřebují nabrat fyzičku, musí trénovat více. Chtěl bych, aby reprezentanti odehráli aspoň poločas,“ říká kouč Plzně.

Viktoria zatím se v přípravě zatím setkávala s týmy, které hrají nižší české soutěže. „Čeká nás o hodně t잚í soupeř, než se kterými jsme se setkali během přípravy v Plzni. Fortuna sice nehraje v první Bundeslize, ale i tak je to velice kvalitní tým, který nás dobře prověří,“ dodává Pivarník. „Díval jsem se na soupeře, máme sestříhané video. Nicméně přátelské zápasy jsou úplně jiné než mistrovská utkání. Není to tolik o taktice a týmy chtějí hrát více útočný fotbal. Chtěli jsme mít jenom přehled o tom, co nás čeká,“ popisuje trenér.

Plzeňští hráči tráví letní přípravu v rakouském Westendorfu, kde je tým už pošesté za sebou. „Jsem tady poprvé a podmínky tady máme vynikající. Ubytování i hřiště jsou ve výborném stavu. Cením i to, že jsme tady jako mužstvo sami a nikdo nás neruší v přípravě. Musím uznat, že je to tu hezké a na přípravu ideální,“ uzavírá trenér Roman Pivarník.