Viktoria Plzeň porazila ve čtvrtek večer rumunské FCSB 2:0, díky čemuž postoupila do jarních bojů Evropské ligy. Plzni hrála do karet i domácí výhra Lugana nad Beer-Shevou. Trenér Pavel Vrba byl po utkání s výkonem svého týmu spokojených.

„Dnes jsme odehráli skvělých 60 minut. První poločas byl oboustranně zajímavý, my bohužel nebyli pohotoví, důslední ani důrazní, abychom dokázali proměnit naše šance. Po našem prvním gólu FCSB přidala, ale my jsme naše vítězství dokázali ještě pojistit druhou brankou. Těší mě, že jsme zvítězili nad mužstvem, které v Evropě řadím jednoznačně k těm lepším,“ hodnotí zápas trenér Pavel Vrba.

Plzni dnes kromě jiného fungoval skvěle střed zálohy, kde nastoupili Hořava s Hrošovským. „Takhle se naše záloha zkrátka vytříbila. Hrošovský a Hořava si na podzim vydobyli svá místa a jsou to nyní naši klíčoví hráči, kteří hrají nadstandardně. Dnes ale předvedla řada hráčů skvělé výkony od brankáře až po útok,“ těší Vrbu, jenž dokázal už počtvrté postoupit do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy. „Všechny naše postupy byly obrovsky těžké, často jsme si je zajišovali až v posledních zápasech. Vzpomínám na CSKA, kdy jsme vyhráli v emotivním závěru 2:1, Atlético 1:0 a AC Milán v Praze a výsledek 2:2. Těší nás, že tentokrát máme postup pojištěný v předposledním kole,“ usmívá se plzeňský lodivod.

Aby ne, vždy sebou vytyčený cíl už splnil probojováním se do základní skupiny. „Postup do další fáze je nadstavba. Někomu se může zdát, že to taková přidaná hodnota není, ale opak je pravdou. Někteří mají tendence podceňovat evropská mužstva. Lugano dnes například porazilo Beer-Shevu, která už má své jméno. My opravdu nejsme pupek Evropy a musíme mít k soupeřům respekt. V kabině všichni víme, že hrajeme proti silným soupeřům a je to tak správně,“ uzavírá Vrba.

Fotogalerie