Začátek jarní části Synot ligy je za dveřmi, FC Viktoria Plzeň odehraje první mistrovský zápas v roce 2016 na hřišti 1. FC Slovácko. Západočeši útočí na druhý titul za sebou, čeká je ale velmi náročná cesta.

„Vrátil jsem do Plzně, abych bojoval o základní sestavu a pomohl získat opět titul. To jsou mé hlavní cíle. Je tu dobrá parta, držíme při sobě a pro první místo uděláme cokoliv,“ říká obránce Roman Hubník, který podzimní část sezony strávil na hostování v Olomouci.

Zkušený obránce v zimní přestávce přišel zpět do Plzně a absolvoval kompletní dávky náročné přípravy. „Přípravy v Turecku i na Maltě byly těžké, ale potřebné. Mrzí nás, že jsme výsledkově nezvládli přátelské zápasy, ale doufám, že nás to neovlivní. V každém utkání jsme měli hodně šancí dát gól, ale neproměnili jsme je. To byl asi kámen úrazu. V neděli na Slovácku budeme chtít předvést kvalitní výkon a odvézt si všechny body,“ říká Hubník.

Viktoria na zahraničních soustředěních porazila norský Stabaek, remizovala s polskou Legií Varšava a nestačila na německý Duisburg, ruský Terek Grozny a bulharský Razgrad. „Nejvíc mrzí souboj s Legií, který jsme měli pod kontrolou, vedli jsme a nechali jsme si dát branku v poslední minutě po standardní situaci. Poslední utkání s Terekem bylo takové zvláštní a neodehráli jsme ho dobře. Doufám, že si vezmeme ponaučení,“ dodává stoper Plzně.

V neděli 14. února se rozehraje jarní část Synot ligy a Plzeň jede bojovat o důležité body do Uherského Hradiště. „Na Slovácko se připravíme co nejlépe a na ne příliš povedené soustředění necháme zapomenout. U nich to není nikdy snadné a bude to těžká zkouška hned na úvod jara,“ uzavírá Roman Hubník.