FC Viktoria Plzeň ve druhém utkání na soustředění v Rakousku porazila ruský FK Ural 3:2 a připsala si po úvodní prohře se Stuttgartem první výhru. Viktoriáni opět nevstoupili do zápasu dobře a brzy prohrávali 0:2, na hřišti ve Westendorfu ale svěřenci trenéra Miroslava Koubka nepříznivý stav otočili.

„Začali jsme stejně jako proti Stuttgartu špatně a dostali jsme dva góly. Pak jsme konečně začali hrát a kombinovali jsme. Naštěstí jsme do konce poločasu vyrovnali a druhá půle už byla hodně vyrovnaná. Snažili jsme se hrát a oni čekali jen na brejky. Výsledkově jsme to zvládli a pak už i herně,“ hodnotí utkání obránce Roman Hubník.

Českému týmu vstup do utkání vůbec nevyšel a po chybě v rozehrávce a špatně pohlídané standardní situaci prohrával o dva góly. „Od všech to bylo takové nemastné, neslané. Přišel první gól, pak hned druhý a hned se hraje hůř. Dokázali jsme se ale zvednout a vyrovnali. To nám moc pomohlo,“ zamýšlí se Hubník.

Viktoriáni herně FK Ural jasně přehrávali a to i po změně stran, když trenér Koubek nasadil osm nových hráčů. „Bylo to důležité vítězství. Vstup do soustředění nám nevyšel, a kdybychom jsme prohráli další zápas, tak by to nebylo dobré. Jsem rád, že jsme to zvládli a věřím, že nás to nakopne. Ukázali jsme sílu týmu, protože jsme dokázali otočit nepříznivý stav zápasu. Ten duch a síla v Plzni určitě je,“ uzavírá Roman Hubník.

Fotogalerie