Viktoriánům se daří ladit forma, aspoň to tak vypadá podle výsledků, jež plzeňští zástupci na soustředění ve španělském Benidormu dosahují. Po nedělní výhře nad Dacií Kišiněv zvítězili Pivarníkovi svěřenci i v utkání s dánským Odense BK.

Plzeňský trenér si tak může mnout v závěru přípravy nad výsledky svého týmu ruce. „Hrajeme vlastně dvě generálky, protože chceme, aby se v zápase objevili všichni hráči. Dnes nastoupila jedna jedenáctka bez střídání. Stále jsem ve hře viděl zádrhely v kombinaci zapříčiněné především menší sehraností sestavy. Výsledek je ale pozitivní a já jsem rád, že všichni hráči unesli devadesátiminutovou zátěž,“ říká po vítězném zápase trenér Roman Pivarník. Viktoria i po utkání s Odense zůstala v přípravě neporažena. „Nijak extra to neřeším. Samozřejmě chceme každý zápas vyhrát, ale sami víme, že výsledek není až tolik důležitý. To podstatné přijde až v mistrovských utkáních,“ dodává Pivarník.

O obě branky středečního duelu se postaral útočník TomᚠPoznar. „Je to pro něj jen dobré. Jsem rád, že se ofenzivní hráči začínají postupně, jak je opouští únava, prosazovat,“ přemýšlí trenér Viktorie. Ve svém týmu dal příležitost i dorostenci Filipu Vacovskému, jenž nastoupil vedle Tomáše Hájka na postu stopera. „Zápas zvládl. V dnešním zápase hrála většina mladších hráčů a musím říct, že proti kvalitnímu soupeři si poradili dobře.“

Hned ve čtvrtek odehrají Plzeňané poslední utkání před startem jarní části ePojisteni.cz ligy. „Čekám lepší kombinaci, protože mužstvo, které nastoupí, má za sebou dost zápasů a tím pádem bude sehranější. Věřím, že zápas splní to, co od něj očekáváme,“ vyhlíží závěrečný přípravný duel Roman Pivarník.

Fotogalerie