Kádr Viktorie Plzeň se chystá na druhé přípravné utkání v rámci rakouského soustředění. V pátek 15. července jeho formu prověří celek Basaksehir FK, čtvrtý tým uplynulého ročníku turecké nejvyšší soutěže.

„Je to mužstvo, které skončilo v turecké lize vysoko. Jeho hráči jsou velice silní dopředu díky běhavému a přímočarému fotbalu. Zase ale propadává směrem dozadu a pomalu se vrací do bloku. Uvidíme, jak se nám podaří využít naše přednosti,“ vyhlíží Roman Pivarník páteční přípravný duel.

Zatímco v přípravných zápasech na západě Čech dával na hřišti většinou prostor dvěma kompletním jedenáctkám, v Rakousku už se střídáním více šetří. „Stále musíme mít na paměti, že jsme v poněkud nestandardní situaci, nebo máme hráče, kteří jsou díky rozdílnému množství absolvovaných zápasů každý v jiné zátěži. Na to samozřejmě musíme brát ohled. Nevadí nám to, ale snažíme se tomu přizpůsobit. V zápasech se chceme prezentovat svou hrou a dosáhnout dobrých výsledků,“ dodává Pivarník.

Viktoriáni nemají času nazbyt, na přelomu července a srpna je čekají duely třetího předkola Ligy mistrů. „Základní sestava se nám určitým způsobem rýsuje. Máme dostatek kvalitních hráčů, takže není jednoduché rozhodnout se. Uvidíme, co nám ukážou dva nadcházející zápasy a další týden v domácích podmínkách. Na základě toho se rozhodneme, v jaké sestavě budeme v prvním pohárovém zápase hrát,“ přemýšlí trenér Viktorie Plzeň.

Soustředění v rakouském Westendorfu zatím probíhá podle jeho představ. „Musím říct, že moje dojmy ze soustředění jsou velmi pozitivní. Využíváme skvělého zázemí včetně širokých možností regenerace. Důležité také je, že tréninkovou plochu máme sami pro sebe a i v těžkém počasí, které panuje všude kolem nás, se na ní dá kvalitně trénovat,“ pochvaluje si plzeňský lodivod.

Přípravný duel Viktorie Plzeň s Basaksehirem FK začíná na hřišti ve Westendorfu v pátek v 18:00 hodin. Přímým přenosem ho bude vysílat kanál Viktoria TV.

Fotogalerie