5. kolo FORTUNA:LIGY Viktorii nevyšlo, na domácím hřišti podlehla Slovácku 0:2. Jak zápas hodnotili navrátilec do sestavy Roman Procházka a hlavní trenér Pavel Vrba?

„Slabý výkon celého týmu, všech hráčů, co jsme tam byli,“ začal kritické hodnocení slovenský záložník. „Chyběla tam bojovnost, nasazení, lehkost... Hrozně moc tam toho nebylo. Po poločase jsme to chtěli zjednodušit, hrát za obranu dlouhé přihrávky, centry do vápna. Měli jsme náznaky, ale je to strašně málo. Hrajeme doma a skoro vůbec se nedostáváme do šancí,“ nechápal Roman Procházka.

Do soutěžního zápasu nastoupil po necelých třech měsících. „Jsem rád, že jsem nastoupil. Nebylo to po takové době jednoduché, ale o to teď nejde. Každý se nyní musíme nad sebou zamyslet a podat o dost lepší výkony,“ reflektoval situaci, že viktoriáni již čtyři zápasy v řadě neskórovali. „Musíme makat. Do šancí se ani moc nedostáváme, to je to nejhorší. Musíme na tom zapracovat a co nejrychleji se z toho dostat,“ zavelel.

Své k zápasu si řekl i trenér Pavel Vrba. „Hodnotí se mi to velice těžce, protože výsledek je naprosto zasloužený. Slovácko tady hrálo velice dobře. V prvním poločase jsme předvedli jeden z nejhorších výkonů za dobu mého působení tady,“ nebral si servítky.

„Soupeř nás dobře napadal, chodil do brejkových situací a potrestal nás, kdy byl důraznější než my a zaslouženě se dostali do vedení. V druhém poločase jsme prostřídali, chtěli jsme to zjednodušit, ale k ničemu to nevedlo,“ věděl moc dobře pětapadesátiletý kouč.

Trenér Západočechů udělal oproti čtvrtku hned sedm změn v sestavě. „Bylo jich víc, než bývá obvykle, ale ve čtvrtek nás čeká znovu hodně důležité utkání, Udělali jsme to tak, abychom dali zátěž celému týmu,“ vysvětlil na tiskové konferenci Vrba.

Fotogalerie