FC Viktoria Plzeň má za sebou první ze tří přátelských zápasů na soustředění v Rakousku. S VfB Stuttgart prohráli svěřenci trenéra Miroslava Koubka 3:6.

„Zápas se samozřejmě hodnotí špatně. Dělali jsme moc individuálních chyb a to nemůžeme pomýšlet s takovým soupeřem na vítězství, když vytváříme chybu za chybou,“ říká Ondřej Vaněk.

Viktoria v přípravě prohrála poprvé, během kondiční přípravy třikrát vyhrála, nutno ale uznat, že nad výrazně slabšími týmy. „Už je to docela dlouho co jsme měli kondiční přípravu, takže unavení rozhodně nejsme. Teď trénujeme na hřišti a já myslím, že to bude dobré. Máme ještě dva týdny na přípravu. Věřím, že ty další dva zápasy budou lepší a vyhrajeme,“ zamýšlí se záložník Plzně.

V dresu Stuttgartu se objevili také dva Češi – Adam Hloušek a Jan Kliment, který do Německa přestoupil minulý týden. „Ve druhé půli jsme se potkali na hřišti, ale moc jsem je nevnímal. Honza nám dal pěkný gól a přeji mu, aby se mu ve Stuttgartu dařilo,“ dodává Vaněk.

Plzeňský středopolař odehrál jako jeden z mála viktoriánů celý zápas, na sobě měl kapitánskou pásku a dal první gól Viktorie. „Kapitánskou pásku jsem dostal, protože mám narozeniny. Škoda, že jsme nevyhráli, byl by to takový hezký malý dárek,“ uzavírá Ondřej Vaněk. 

Fotogalerie