FC Viktoria Plzeň se ve třetím utkání v základní skupině Evropské ligy utká s Rapidem Vídeň. Zápas se hraje v Rakousku ve čtvrtek 22. října 2015 od 21:05 a viktoriáni se mohou těšit na podporu několika tisíc plzeňských fanoušků.

„Je to krásné. Máme nejlepší fanoušky v republice, stále chodí na domácí zápasy a jezdí za námi také ven. Všechna čest před nimi a moc jim děkujeme,“ říká záložník Ondřej Vaněk. „Moc se tam těším, bude tam skvělá atmosféra a já věřím, že naše fanoušky potěšíme bodovým ziskem a pohlednou hrou,“ dodává obránce Jan Baránek.

Rapid Vídeň je v tabulce Evropské ligy na prvním místě díky výhrám nad Dinamem Minsk i Villarrealem. V rakouské lize ale naposledy překvapivě prohrál s předposledním Wolfbergerem. „Víme, co umí i jak hráli poslední zápasy. V Evropské lize porazili Villarreal i Minsk, ale v jejich lize se jim teď nedaří. Řekl bych, že je to srovnatelný soupeř s námi a čeká nás těžká bitva. Jejich výhoda bude, že hrají doma. My tam ale chceme bodovat,“ zamýšlí se záložník. „Bude to těžký zápas, všichni víme, o co hrajeme, takže myslím, že to můžeme přirovnat k jednomu ze zápasů podzimu,“ doplňuje obránce Viktorie.

Vaněk v posledním utkání proti Zlínu nastoupil na posledních deset minut, aby se ujistil, že zraněný úpon už je definitivně vyléčený. „Musím zaklepat, protože se cítím dobře. Při utkání se Zlínem jsem byl domluvený s trenérem, že za příznivého stavu to půjdu na pár minut zkusit. Jsem rád, že jsem to mohl zkusit a že je vše v pořádku,“ popisuje středopolař.


Stabilním členem základní jedenáctky se v posledních týdnech stal mladý obránce Jan Baránek, který odvádí stále lepší výkony a s Václavem Procházkou tvoří sehrané duo. Ve Vídni si ale bude muset zvyknout na nového paráka. „Myslím, že už si rozumíme dobře. Teď ale Prochy bohužel hrát nebude, kvůli červené z Villarrealu. Nicméně LukᚠHejda je skvělý obránce, hrajeme už spolu na tréninku a myslím, že to bude i s ním naprosto v pohodě,“ říká Baránek.

Nejenom v Česku už panuje typické podzimní počasí a teploty se přes den nedostanou přes deset stupňů celsia. „Mně zima nevadí. Já hrál tři roky v Jablonci a tam začíná zima o měsíc dřív a o měsíc déle končila. Jsem na toto počasí zvyklý,“ dodává se smíchem Ondřej Vaněk. „Tohle počasí mi nevadí, já spíš nemusím horko. Pro mě je tedy toto naprosto optimální počasí,“ uzavírá Jan Baránek.