Mezi střelce se při čtvrtfinálové výhře nad Mladou Boleslaví zapsali oba křídelní hráči Joel Kayamba a Jan Kopic. Rychlonohé duo zhodnotilo zápas pro klubový web.

„S postupem panuje spokojenost,“ začal hodnocení Kopic. „70 minut jsme měli hru kompletně ve své režii, mohlo to být o více branek. Ten konec už se nám tak nepovedl, za to nás asi trenér nepochválí,“ tuší záložník nosící číslo 10.

Ten otevřel skóre duelu chytrou brankou, když si po nákopu Pernici počkal, až mu soupeř zpracuje balon, následně se ho zmocnil a přízemní střelou překonal Petra Mikulce. „Viděl jsem, že mi Perňa dává křížnou přihrávku a soupeř to bude mít jen tak tak, že to asi bude spíš tečovat. Tak jsem si na to počkal, pak jsem si míč hodil před něj, gólman asi moc neviděl a já byl rád, že jsem dal góla,“ popsal Kopic daný moment.

Krátce nato skvěle asistoval o Beauguelovy povedené trefy. „To hodně trénujeme. Útočník by na přední tyč měl vždy nabíhat. Bogy to šikovně tečoval, hezký gól!“ pochválil svého paráka.

Spokojen s postupem byl i Joel Kayamba. „Nᚠcíl byl postup. Diváci se určitě nenudili, viděli šest gólů, takže jsme spokojeni. Trenéři říkali, že když dáme za poločas tři góly, tak to bude naše. Tak jsme je dali,“ řekl autor vítězného gólu. „Góly moc nedávám, ale prostě jsem to vystřelil a naštěstí mi to tam spadlo, jsem rád,“ usmíval se v rozhovoru.

A koho by si přáli oba v semifinále?
Joel Kayamba: „Přál bych si Spartu, ale hlavně, abychom hráli tady u nás doma.“
Jan Kopic: „Je mi to jedno, ale chci, aby se hrálo u nás.“

Fotogalerie