FC Viktoria Plzeň úspěšně vstoupila do osmifinále MOL Cupu, když v úvodním utkání porazila Zbrojovku Brno 2:1. Do odvety, která se hraje v prosinci tak viktoriáni pojedou s vítězstvím v zádech.

„Vezeme si dobrý výsledek, oni teď jsou v pozici, že musí něco vymyslet. To pro Brno nebude příjemné a nám to naopak bude hrát do karet. K nim pojedeme pro postup,“ říká záložník TomᚠKučera. „Jsme spokojeni. Doma jsme chtěli vyhrát a udělat si nějaký náskok do odvety. V Brně nás ale čeká ještě tuhý boj,“ dodává záložník Milan Petržela.

Plzeň se v utkání musela obejít bez českých a slovenských reprezentantů a hráči, kteří dostali v souboji s Brnem šanci, rozhodně nezklamali. „Nemyslím si, že by to mělo nějaký vliv. Pár hráčů chybí, ale my všichni jsme tady na sebe zvyklí. Zápas jsme zvládli dobře, dařilo se kombinovat, víc jsme drželi míč a zápas jsme měli pod kontrolou,“ zamýšlí se krajní záložník. „Nejsou tady kluci, kteří jsou v reprezentacích, a jsem rád, že jsme to zvládli i bez nich. Škoda toho inkasovaného gólu, ale 2:1 není špatný výsledek do odvety. Vždycky je hráč víc natěšený, když nedostává moc příležitostí. Já nerad hodnotím svůj výkon, ale jsem moc rád, že jsem dostal šanci, mohl si zahrát a hlavně že jsme vyhráli,“ dodává středopolař Viktorie.

Kromě některých hráčů chyběl v týmu Viktorie také hlavní trenér Karel Krejčí, který zastává funkci asistenta trenéra u národního týmu. „Tohle my moc nevnímáme. Trenéři jsou ve spojení celý týden, takže je to stejné, jakoby tu byl. Máme dobrý trenérský tým a Zdeněk Bečka i Pavel Horváth to zvládli dobře,“ popisuje Milan Petržela.

Západočeši kromě vítězného vstupu do osmifinále dokázali Brnu vrátit porážku 1:0 ze Synot ligy, kde červenomodří prohráli před třemi týdny. „Oni hrají hodně nepříjemně, každého hráče dohrávají a pak vše hrnou na Řezníčka v útoku. My jsme se s nimi hodně trápili v lize, ale teď to určitě bylo mnohem lepší,“ uzavírá TomᚠKučera. 

Fotogalerie