Ve druhém přátelském zápase v roce 2017 remizovala Viktoria Plzeň s Ústím nad Labem 2:2. Před odletem na soustředění do Španělska to byl pro plzeňské hráče poslední zápas v domácím prostředí.

„S výkonem jsem spokojený, protože jsme si vytvořili velké množství šancí a co se kondice týká, tak také zápas určitě splnil svůj účel. Na to, že hráči jsou v plné přípravě a mají většinou dvoufázové tréninky, tak utkání zvládli dobře. Bohužel neproměňujeme šance a soupeř vytěžil z minima maximum,“ říká trenér Roman Pivarník.

Od 16. do 24. ledna bude Viktoria nabírat síly na jarní část sezony na kondičním soustředění ve Španělsku. „První soustředění je stále o nabírání kondice. Odehrajeme tři zápasy, ve kterých budeme hráče stále točit po poločasech. Potřebujeme nabrat fyzičku, abychom měli dost sil na jarní část sezony,“ dodává kouč.

V jarní části Plzeň zaútočí na třetí titul pro mistra ligy v řadě. Trenér od svých svěřenců bude chtít také atraktivní hru. „Budeme pokračovat ve stylu, který jsme hráli v závěru podzimu, proti Austrii Vídeň jsme hráli pohledný fotbal. Jen musíme samozřejmě stále pracovat na tom, abychom dělali co nejméně chyb,“ popisuje Pivarník.

V západočeském týmu se na jarní část připravují také tři nováčci. Jede z nich – Martin Chrien – byl ale hned v první půli utkání s Ústím vystřídán kvůli zranění kolene. „S nováčky jsem zatím spokojený, na trénincích i v zápasech vypadají hodně dobře. Doufám, že dnešní zranění Martina Chriena nebude vážné a bude s námi moct odcestovat do Španělska a naplno trénovat,“ uzavírá trenér Roman Pivarník. 

Fotogalerie