Viktoria Plzeň zvládla úvodní duel play-off Evropské ligy, když porazila celek AEK Larnaka 3:1. Vítězství se ale nerodilo hladce, Plzeňané museli otáčet nepříznivý stav 0:1, ještě do poločasu se ale ujali vedení, které korunovali třetí brankou ve druhé půli.

„Přiznejme si, že za stavu 1:2 po dvou gólových situacích Larnaky musíme být s výsledkem spokojeni. Při druhém obdrženém gólu by to pro nás bylo velmi složité. Měli jsme špatný vstup do utkání, v obraně jsme to soupeři třikrát nalili a naštěstí obdrželi jen jednu branku. Na druhou stranu musím pochválit mužstvo, jak jsme se po špatném vstupu zvedli a dokázali zvítězit 3:1. Ve druhé půli druhého poločasu jsme měli několik situací, ve kterých jsme měli být přesnější. Toto mě mrzí, nebo jsme ze zápasu mohli vytěžit i víc,“ hodnotí utkání trenér Pavel Vrba.

Trenér Vrba se doslova trefil do útočníka Marka Bakoše, který v sestavě nahradil vykartovaného Krmenčíka. „Jsem rád, že nám Marek Bakoš s bohatými pohárovými zkušenostmi pomohl. Jeho dva góly jsou pro nás hodně důležité. Jeho nasazení jsem měl v hlavě už déle, definitivně pro něj rozhodly zkušenosti z pohárů, v Plzni je dlouho a vstřelil hodně důležitých gólů. Těší mě, že se mu zápas podařil,“ pochvaluje si správnou volbu trenér.

Odveta na hřišti soupeře ale nebude podle plzeňského kouče jednoduchým soustem. „Máme slušnou šanci postoupit dále, ačkoli nás na horké kyperské půdě čeká těžký soupeř. Doufám, že na venkovním hřišti budeme hrát důsledněji,“ upozorňuje Pavel Vrba.

Fotogalerie