FC Viktoria Plzeň dokázala v posledním zápase v základní skupině Evropské ligy neuvěřitelný obrat. V 19. minutě dostal červenou kartu Hejda a ve 40. minutě prohrávali Západočeši už 0:2. Viktoriáni ale zbraně nesložili a nakonec se radovali z výhry 3:2.

„Průběh zápasu byl neskutečný a já jsem rád, že jsme konečně v Evropské lize vyhráli a rozloučili se s našimi skvělými fanoušky vítězstvím. Nezačalo to pro nás dobře. Červená karta, penalta a a pak druhý gól. Hrát v deseti už máme ale odzkoušené, proti Spartě jsme to také jednou zvládli a povedlo se to i tentokrát,“ říká záložník TomᚠHořava. „Diváci snad odcházeli spokojení. Dopadlo to pro nás opravdu nejlépe, jak mohlo. Rok jsme zakončili tak, jak se má. Chtěli jsme se rozloučit dobrým výkonem a výhrou. Fanoušci pro nás dnes byli největší motivace,“ dodává Milan Petržela.

V Doosan Areně se hrál vyrovnaný zápas, Plzeň byla i v deseti lidech velmi nebezpečná. „Byl to pro nás hratelný soupeř a byli jsme stále nebezpeční i v oslabení. Můj gól nás nakopl a po změně stran dokonali skvělý obrat,“ popisuje střední záložník.

Milan Petržela nastoupil kvůli zraněným obráncům netradičně jako krajní bek. „Na ten post nejsem moc zvyklý samozřejmě, ale dostali jsme jen dva góly. Na to, že tam byl jen jeden klasický obránce, je to docela dobré. Vypadly nám klasické opory, ale sestava se nakonec poskládala vítězná,“ doplňuje viktorián.

Viktoria tak prolomila sérii čtrnácti zápasů v evropských pohárech bez výhry. „Ta série byla hodně dlouhá a konečně jsme ji prolomili. V české lize se nám daří a v Evropě bohužel ne. Stále bude převládat zklamání, protože jsme určitě měli na postup ze skupiny. Dnes jsme se přesvědčili, že na to opravdu máme, musíme si tento výkon zapamatovat,“ říká TomᚠHořava. „Určitě nás mrzí, že jsme nepostoupili. Zápasy s Astrou jsme zbytečně nezvládli, a proto končíme. Z toho se musíme poučit,“ dodává Petržela.

Krajní záložník proti Austrii navíc nastoupil s kapitánskou páskou na ruce. „Já už tu kapitánskou pásku nesundám. Když na jaře nastoupí Roman Hubník jako kapitán, tak já si ji vezmu taky. Budeme jediný klub s dvěma kapitány. Musím uznat, že jsem si to užil. Byl to příjemný pocit,“ uzavírá s úsměvem Milan Petržela.

Fotogalerie