FC Viktoria Plzeň se v 5. kole ePojisteni.cz ligy konečně doškala a poprvé v sezoně vyhrála před svými fanoušky. Po půli sice prohrávala, ale po změně stran skvěle nepříznivý stav obrátila a SK Slavii Praha porazila 3:1.

„Ten jejich gól nás sice zmrazil a nemohli jsme se chytit. Ale dali jsme brzo gól vyrovnávací a to nás nakoplo. Měli jsme větší tlak po celý zápas a vyhráli jsme zaslouženě,“ říká záložník Milan Petržela. „Vyrovnání nás hodně povzbudil, to byl základ. Po druhé brance už jsme dominovali a bylo to v naší režii,“ dodává obránce LukᚠHejda.

O vyrovnání se krátce po změně stran postaral Petržela, který přeloboval brankáře hostů. „Dostal jsem dobrý balon za obranu, povedlo se mi to zpracovat a viděl jsem, že brankář vyběhl. Zkusil jsem ho přehodit a dobře jsem ho nachytal,“ popisuje krajní záložník. Do vedení v 65. minutě poslal Plzeň Hejda. „Hledal jsem si místo ve vápně a viděl jsem, že se míč dostal k Honzovi Kopicovi, ten podobné situace řeší tak, že dává balon pod sebe, tak jsem si naběhl do volného místa a pak už jen tlačil míč do branky,“ říká obránce Viktorie.

Za vítězstvím hnalo viktoriáni více než 11 tisíc skvělých fanoušků. „Naše hra se snad fanouškům líbila. Ve druhé půli jsme Slavii v podstatě k ničemu nepustili, diváci nás hnali a my jsme chtěli přidat další góly,“ popisuje Milan Petržela. „Kotel byl skvělý po celý zápas a postupně se k nim opět přidal i celý stadion. Skvělá atmosféra a my jsme moc rádi, že jsme snad aspoň trochu odčinili tu jarní porážku na Slavii,“ uzavírá LukᚠHejda. 

Fotogalerie