Viktorii v rámci 18. kola čekalo v pátek večer utkání s Teplicemi. Před zaplněnou Doosan Arenou svěřenci Karla Krejčího porazili Severočechy.

„Byl to těžký zápas, ale je důležité, že se nám podařilo získat tři body. Věřím, že po výsledkové stránce to tak bude pokračovat. Ovšem herně je stále co zlepšovat,“ hodnotí utkání Aleš Matějů.

Viktoria mohla po prvním poločase vyhrávat větším než jednogólovým rozdílem. „Těžko říct co se změnilo ve druhé půli. Teplice se posouvali více na naší polovinu. Nehráli jsme naší tradiční hru, musíme to do příště napravit,“ říká pravý obránce.

Viktoriáni po výhře minimálně do neděle opět odskočili na první příčce tabulky. „Pro soupeře je to hozená rukavice. Splnili jsme to, co jsme chtěli. Říkali jsme si, že chceme odskočit a zažít klidný víkend. Nyní se budeme připravovat na další utkání v Olomouci,“ vyhlíží Matějů.

Viktorii opět podporovala zaplněná Doosan Arena. „Každý zápas si tu strašně užívám. Atmosféra byla opět skvělá a chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří nás celý zápas hnali za vítězstvím, uzavírá mladý plzeňský obránce.

Druhé jarní utkání přineslo třetí branku pro záložníka Daniela Koláře. „První poločas byl v naší režii, bohužel jsme neproměnili několik našich šancí. Druhá půle byl vyrovnanější, ovšem Teplice si vážnější šanci nevypracovali. Naše hra ale nebyla optimální a budeme to chtít do dalších zápasů zlepšit,“ hodnotí plzeňský kapitán.

Nyní má Viktoria minimálně do neděle šestibodový náskok na pražskou Spartu. „Já na soupeře nekoukám, soustředím se na nᚠvýkon. Pokud budeme vyhrávat, tak nemusíme koukat na výsledky ostatních týmů,“ říká Kolář.

Před domácími fanoušky se Viktorii daří. „Poněkolikáté bych se opakoval. Fanoušky máme skvělé a dnes to opět potvrdili. Je radost hrát před takovou kulisou a všem patří velký dík,“ uzavírá Daniel Kolář.

Fotogalerie