Žákovské kategorie si ve čtvrtek během podzimních prázdnin předehráli zápasy. Starší žáci (U15+U14) odehráli zápasy se Spartou, patnáctka vytěžila bod. Třináctka s dvanáctkou si pak v derby poradili s Petřínem.

FCVP U15 – Sparta Praha U15 1:2pen.


Hodnocení trenéra Josefa Šnebergera: „Je potěšitelné, že šlo většinou o vyrovnané utkání. Pro kluky je to příjemné povzbuzení a možná i odměna za práci, kterou odvádí na trénincích. Pro nás trenéry signál, že laku nároků je možné ještě zvýšit, protože v možnostech kluků to je a utkání nám ukázalo, že máme stále hodně dovedností ke zlepšení.“

Branky: 21. Velfl – 11. Vydra, Penalty: 1:3.
Sestava Plzně: Langr – Šticha, Karásek, Oravec, Agapkin – Vanc (C), Vobruba (50. Holík) – Krůta (55. Nedvěd), Sojka, Velfl (42. Prokop) – Jedlička (42. Titl).

KOMPLETNÍ TABULKA ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U14 – Sparta Praha U14 2:5


Hodnocení trenéra Štěpána Havránka: „Vstup do utkání se nám příliš nevydařil. Soupeř byl přesnější ve své kombinaci. Naopak naše přihrávky nenacházely příjemce. Nicméně jsme se ujali vedení brankou Adama Štaubera. Tato branka zvedla klukům sebevědomí a hru jsme vyrovnali. Dařilo se nám získávat míče ve středu hřiště po dobrém presinku soupeřovy rozehrávky. Dokonce jsme mohli po nájezdu Honzy Vonáska zvýšit svůj náskok. Bohužel nestalo se tak. Ve druhém poločase jsme měli problémy v rychlé práci s míčem a z toho pramenily ztráty v přechodu do útoku. A když k tomu připočteme defenzivní chyby v našem pokutovém území, kde jsme nezachytávali pohyb soupeřů, Sparta zaslouženě vstřelila 5 branek. My můžeme litovat, že jsme za stavu 1:3 neproměnili ani jeden ze dvou samostatných úniků na branku.“

Branky: 13. Štauber, 69. Štauber – 42. Jatchuliani, 47. Mertl (vl.), 51. Tesař, 58. Jatchuliani, 61. Šiler.
Sestava Plzně: Kunesch – Prokop, Čermák (C), Čeliš, Mertl – Vach, Kamenský (44. P. Pracht) – I. Vonásek, Doubek, J. Vonásek (44. D. Pracht) – Štauber.


FOTOGALERIE ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U13 – Petřín Plzeň U13 7:1


Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „V plzeňském derby jsme chtěli dominovat naší hrou, která se zakládala na držení míče v útočné fázi a v obranné fázi rychlým represinkem. Oba aspekty se nám poměrně dařilo naplňovat, bohužel jsme se však neprosazovali v zakončení akce, jak bychom si přáli. V pokutovém území jsme měli příliš mnoho doteků a soupeř nám stihl zblokovat velké množství střel a centrů. Větší efektivita v pokutovém území soupeře, stejně tak zpracování vysokého míče – to jsou činnosti, kde se musíme dále zlepšovat.“

Branky: 22. Gadač, 26. Šedivý, 41. Gadač, 56. Hašek (pen.), 63. Gaszczyk, 80. Gaszczyk, 81. Hašek – 28. Hrdlička.
Sestava Plzně: Petr – Červený (C), Šot, Soupír, Trojan, Houdek, Šedivý, Suchý, Dvořák, Fremr, Hašek, Kulišan, Krištofovič, Gadač, Gaszczyk.

KOMPLETNÍ TABULKA ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U12 – Petřín Plzeň U12 12:2


Hodnocení trenéra Pavla Konopíka: „Do utkání jsme nevstoupili moc dobře. V úvodních minutách jsme si nevěděli rady s rozehrávkou soupeře a i díky našemu špatnému rozestavení hráčů a chybám v obraně jsme první třetinu prohráli 1:2. Do další třetiny jsme si však již několik věcí připomenuli, vyjasnili a na našem výklonu to bylo rázem znát. Začali jsme v plné síle využívat hráčů pohybujících se v křídelním prostoru. K velké spokojenosti trenérů se také zpřesnila a zrychlila kombinace. V neposlední řadě se nám dařilo i dostat balon do soupeřovy brány, což bylo vidět i na výsledku druhé třetiny. Do třetí části jsme vstoupili opět s chutí ukázat, že fotbal umíme. V podobném duchu jako ve třetině druhé jsme soupeře přehrávali kombinační hrou a ztvrdili naše vítězství dalšími góly. Soupeř z Petřína nás dokázal zaskočit hlavně v úvodní třetině. V průběhu celého zápasu však dokázali být našim borcům důstojným soupeřem, hlavně co se týče osobních soubojů a nasazení.“

Branky: 11. Honomichl, 44. D. Kardoš, 47. Chalupa, 50. Paidar, 55. Hodek, 58. Baštář, 59. Sivák, 63. Honomichl, 71. Lemon, 73. Nedvěd, 75. Lemon, 83. Baštář – 7. Kural, 14. Kural.
Sestava Plzně: Sutr, Řezanina – Basl, Baštář, Berka, Dulík, Hodek, Honomichl, Chalupa, D. Kardoš, K. Kardoš, Kučera, Lemon (C), Nedvěd, Paidar, Sivák, Toman, Trojovský.


Foto: David Koranda