Žákovské výběry do patnácti a čtrnácti let o víkendu přivítaly Mladou Boleslav, ale své fanoušky červenomodří tentokrát nepotěšili. Dařilo se žákům U13 a U12, kteří v městském derby nastříleli výběrům Petřína Plzeň dohromady 20 gólů.

FCVP U15 – FK Mladá Boleslav U15 1:3 (0:2)

Plzeň: Šulc – Renza, Kolerus, Jílek, Šimek – Koželuh, Brýla (52. Královec) – Drtil (36. Krátký) – Nováček (52. Mertl), Patrovský, Pešek (36. Sabol)
Branka Viktorie: 63. Mertl

Komentář
Úvod utkání patřil hostům, kteří šli ve 13. minutě do vedení, když se v pokutovém území otočil útočník Boleslavi kolem bránícího hráče a předložil míč před prázdnou branku – 0:1. Hned minutu nato ve 14. minutě to již bylo 0:2. David Pech prošel obranou Viktorie a vsítil branku k levé tyči plzeňské branky. Po tomto inkasovaném gólu se osmělili i domácí. Svoji šanci nevyužili TadeᚠDrtil ani Josef Koželuh, a tak se šlo do kabin s dvoubrankovým mankem.

Ve druhém poločasu měla mírnou převahu Viktoria Plzeň. Bohužel po rychlém protiútoku soupeře to již bylo 0:3. Na konečných 1:3 snižoval v 63. minutě Šimon Mertl. V závěru zápasu již branka, by si Vikotoriáni vypracovali další dvě slibné šance, nepadla.

Hodnocení trenéra

„Soupeři je potřeba pogratulovat k vítězství, které je zasloužené. Jejich hra v individuálním i skupinovém projevu v obou fázích hry nepostrádala - tak jako u nás - rychlost, dynamiku a agresivitu. Velké rezervy vidíme v přepínání do defenzivy, kde místo pohybu proti soupeři, ustupujeme a protihráči tak mají velký čas i prostor pro rozvinutí své ofenzivy. Taktéž je potřeba zaktivnit pohyb hráčů do soupeřova pokutového území ve větším počtu hráčů. Toto jsou hlavní témata do tréninkového procesu v závěru podzimní části soutěže,“ hodnotí zápas trenér Štěpán Havránek.


FCVP U14 – FK Mladá Boleslav U14 0:1 (0:1)

Plzeň: Ivanič (35. Vaněk) - Benedikt, Vanc, Karásek, Hendrych - Holík (35. Sojka), Vobruban - Šticha (35. Krůta), Planeta (35. Velfl), Prokop (45. Nedvěd) - Jedlička

Hodnocení trenéra

"Velice dobré a náročně hrané utkání. Hrálo se ve velkém tempu a rychle, což na kluky kladlo nároky jak kondiční, tak i technické. Úspěšnost zvládání byla kolísavá, ale přesto kluky můžeme pochválit, makali a dřeli až do konce. Škoda, že nebyli odměněni vstřelením branky. Celkově můžeme říci, že touto cestou chceme jít a tyto zápasy nás posouvají dále," hodnotí zápas trenér Josef Šneberger.


SK Petřín Plzeň U13 – FCVP U13 1:10 (1:4)

Plzeň: Daněk - Čeliš, Čermák, Dolejš, Doubek, Falout, Keltyčka D., Keltyčka T., Košik, Mertl, Motlík, Prokop, Pytlík, Rádl, Řeřicha, Štauber, Urbánek
Branky Viktorie: 11. Štauber, 20. Diviš (vl.), 31., 89. Urbánek, 37., 61. Řeřicha, 57., 72. Keltyčka Tomáš, 60. Dolejš, 67. Čermák

Hodnocení trenéra
„Do utkání jsme vstoupili aktivně a snaha o to vnutit soupeři naši hru byla jasně vidět od prvních minut. Soupeř díky důrazu hrozil protiútoky a nám chvilku trvalo, než jsme převahu vyjádřili i gólově. Mrzí nás obdržený gól, který padl kvůli špatné koncentraci při rohovém kopu. Jsme rádi, že se v utkání opět objevovaly činnosti, na kterých v poslední době v tréninku pracujeme - za to patří klukům určitě pochvala! Ještě se musíme naučit uklidnit se v koncovce,“ hodnotí zápas trenér Filip Linhart.


SK Petřín Plzeň U12 – FCVP U12 2:10 (1:3)

Plzeň: Krištofovič, Petr, Gaszczyk, Červený, Šot, Kulišan, Horváth Sebastian, Horváth Simon, Dvořák, Šedivý, Gadač, Soupír, Houdek, Hašek, Trojan, Fremr
Branky Viktorie: 3. Kulišan, 38. Dvořák, 43. Hašek, 48. Šot, 49. Kulišan, 52. Hašek, 71. Trojan, 74. Fremr, 76. Horváth, 85. Šedivý

Hodnocení trenéra
„K dalšímu mistrovskému utkání jsme nastoupili proti plzeňskému Petřínu před početnou diváckou kulisou. První třetina byla spíše soubojová, kdy nám chybělo více klidu při vedení útoku. V dalších dvou třetinách kluci již dominovali, ale především se objevili věci, na které jsme se zaměřili v tréninku. Kluci zaslouží pochvalu za nasazení a pracovitost v celém utkání,“ hodnotí utkání trenér Martin Vísner.