Viktoria Plzeň odehraje nejbližší zápas Evropské ligy nikoli na domácím stánku svého soupeře, celek FC Lugano ji bude hostit ve více než 120 kilometrů vzdáleném Luzernu, kde využívá místní Swissporarenu.

Stadion, který pro zápasy Evropské ligy nese název Luzern Arena, byl postaven nedávno. S rokem otevření 2011 se řadí mezi nejmodernější švýcarské fotbalové stadiony. Stavba trvala dva roky a v rámci přebudování celého areálu luzernské sportovní čtvrti byly vybudovány nebo zrekonstruovány i přilehlé objekty sloužící ke sportu či rekreaci obyvatel města na břehu Luzernského jezera. Jednou z dominant se staly dvě výškové budovy, ve kterých se kromě tělocvičen, krytých hal nebo bazénu nachází i zázemí pro studenty univerzity v Luzernu.

Fotbalový stadion, na kterém dnes Viktoria změří síly s Luganem, využívá i domácí reprezentace. Švýcarský národní tým zde dokázal vyhrát pět mezinárodních zápasů v řadě. Postupně porazil Faerské ostrovy, Estonsko, Peru, Jamajku a Albánii. Neúspěšný byl pouze při své premiéře v Luzernu, kdy bylo nad síly hráčů helvétského kříže Rumunsko.

Stadion neslouží pouze fotbalu, v uplynulých letech se na více než šestnáctitisícovém stánku uskutečnily koncerty kapel švýcarské popmusic, luzernská aréna byla navíc vybrána jako jedno z dějiš Olympijských her mládeže v roce 2020.