Zápas v Příbrami se svým týmem zvládl, domácí byli díky skvělému výkonu VIktorie jen stínem celku, který v loňské sezóně dokázal Plzeň obrat o ligové body. Trenér Karel Krejčí i v pátém utkání v roli hlavního trenéra úřadujícího šampiona Synot ligy nepoznal hořkost porážky.

"Jeli jsme sem s jednoznačným cílem, kterým bylo utkání vyhrát, což se nám povedlo. Dali jsme čtyři branky, další dvě neplatily kvůli ofsajdu a nastřelili jsme také tři tyče. Zápas jsme zvládli kombinačně, soupeře jsme si unavili a vypracovali si dostatek přečíslení a střeleckých příležitostí. Jsem rád, že jsme udělali tři body, protože v Příbrami bývají zápasy vždy velmi těžké. My jsme utkání zvládli a posouváme se tabulkou výš, což mě moc těší," říká bezprostředně po závěrečném hvizdu trenér Karel Krejčí.

S plzeňským týmem hlavní trenér Krejčí nejen že ještě neprohrál, ale dokonce neinkasoval ani branku. "Dnes jsme za stavu dva nula pustili Bednáře do šance. Kdyby dala Příbram gól, tak by druhá půle byla všelijaká," zdvihá varovný prst Krejčí. "Myslím si, že zodpovědnost hráčů na hřišti je vidět. Věřím, že jsme schopni v každém zápase několik gólů dát, ale dozadu bylo potřeba se zlepšit. Jsem rád, že hrajeme na nulu vzadu a že to přineslo pozitivní výsledky," komentuje první muž lavičky Viktorie.

Od první minuty se vedle nového kapitána Viktorie Václava Procházky postavil do středu obrany Jan Baránek. "Honza utkání celkem zvládl, v první půli měl sice pár zbytečných ztrát v rozehrávce, které si musíme společně probrat u videa, ale věřím, že se bude v dalších zápasech stále zlepšovat. K tréninkům i zápasům má Honza velmi dobrý přístup, až posbírá zkušenosti třeba i na evropské scéně, může být také jedním z kandidátů na reprezentaci," říká na konto mladého obránce plzeňský trenér.

Fotogalerie