Viktoriáni mají před sebou několik posledních desítek hodin tureckého soustředění. V nich zvládnou absolvovat nejen dva tréninky, ale také přípravné utkání s vedoucím týmem bulharské nejvyšší soutěže Ludogorcem Razgrad.

Do utkání zasáhne také nejlepší plzeňský střelec Michal Ďuriš. „Myslím si, že zápas nebude v ničem jiný než ten s Duisburgem. Stále jsme v plném zatížení a polykáme dost tréninků. Na to se ale nechceme vymlouvat. To, že si můžeme zahrát s tak kvalitním soupeřem, je určitě zpestřením přípravy,“ říká Ďuriš, který v posledních dnech musel zvládnout nemalou tréninkovou dávku běhání. „Momentálně jsou tréninky intenzivní a fyzicky náročné. Je to ale ku prospěchu věci, protože je přípravné období a tyhle dávky musíme absolvovat, abychom byli na jaro kvalitně připraveni,“ dodává.

Ludogorec není pro slovenského útočníka žádnou neznámou. „Vím, že postoupili z třetí ligy až do první. Tři roky hrál v Razgradu můj bývalý spoluhráč z reprezentace Lubo Guldan, který tam zažil snad tři tituly v řadě. Pamatuji si, že mi vyprávěl, jak je Ludogorec materiálně dobře zabezpečený klub s cílem probojovat se do hlavní fáze Ligy mistrů. Těším se na kvalitní zápas,“ usmívá se Ďuriš.

Fotogalerie