FC Viktoria Plzeň v 10. kole Synot ligy porazila před svými fanoušky FC Fastav Zlín 4:2 a připsala si do tabulky další důležité body. Viktoriáni po půli vedli o dvě branky, ale hosté dokázali souboj zdramatizovat a po změně stran na chvíli dokonce vyrovnali na 2:2.

„Máme tři body, které jsme chtěli, ale vítězství se nerodilo lehce. Vůbec nám nevyšel začátek druhého poločasu, kdy jsme za jasného stavu 2:0 nechali soupeře vrátit do hry. Jsem rád, že jsme pak zabrali a že jsme to zvládli,“ říká útočník Michal Ďuriš. „Velmi těžká výhra, Zlín má hodně bodů a hraje v pohodě. Musím uznat, že mě hosté nadchli tím, jak hráli pěkně. Nutno ale říct, že jsme jim to naší hrou usnadnili. Nehráli jsme, co jsme chtěli, chyběl nám pohyb a pomalu kombinovali,“ dodává záložník Jan Kovařík.

Slovenský ostrostřelec dal devátý gól v devíti zápasech a drží se na čele tabulky střelců. „Vážím si každého gólu, který dám. Daří se mi, ale nejdůležitější je výhra celého týmu. Tabulku střelců nesleduji, soustředím se opravdu jen na soupeře a je mi jedno jestli dám gól já nebo někdo ze spoluhráčů,“ popisuje Ďuriš.

Jan Kovařík si připsal vítězný gól po krásné trefě z přímého kopu z kraje vápna v 65. minutě. „Hrozně dlouho jsme nekopali přímý kop z takové vzdálenosti. Jsem moc rád, že jsem ho mohl zahrát, a že mi to tam padlo,“ říká záložník Viktorie.

Viktoria se po výhře nad Zlínem může začít v klidu připravovat na další souboj v Evropské lize. Ve čtvrtek bude ve Vídni hrát s Rapidem. „Teď máme hodně nabitý program, ve čtvrtek hrajeme ve Vídni, kde určitě chceme uspět. Výhra nad Zlínem, nás opět uklidní a pojede se nám do Rakouska mnohem lépe, než kdybychom ztratili body,“ doplňuje Michal Ďuriš. „Každá výhra potěší a dodá sebevědomí. V lize jsme vyhráli pošesté v řadě, předvedli poměrně dobrý výkon a můžeme se soustředit jen na Rapid Vídeň,“ uzavírá Jan Kovařík. 

Fotogalerie