V neděli 6. března FC Viktoria Plzeň vyzve v Doosan Areně 1. FK Příbram a to v rámci 20. kola Synot ligy. Zatímco červenomodří na jaře zatím neztratili ani bod, Příbram na první letošní výhru stále čeká.

„Oni měli solidní zimní přípravu a uhráli několik dobrých výsledků. Nevyšel jim zápas s Teplicemi, kde neproměnili šance a prohráli. Souboj se Slováckem jsem viděl na vlastní oči a tam byli jasně lepší. Trápí je koncovka a dostali v nastavení branku. S Bohemians sehráli asi nejhorší zápas a Příbram bod za remízu asi určitě brala. Udělají maximum pro to, aby se opět odrazili k lepším výsledkům. Tým nemají vůbec špatný a pro nás to bude hodně náročné,“ říká trenér Viktorie Karel Krejčí.

Plzeň je v tabulce Synot ligy stále na prvním místě s aktuálně šestibodovým náskokem na druhou Spartu, která má ale jeden zápas k dobru. „Na jaře jsem zatím samozřejmě s bodovým ziskem spokojený. Hráli jsme se soupeři z nižších pater tabulky a to jsou vždy hodně náročné zápasy. Co se týká herního výkonu, tak asi všichni cítíme, že to mužstvo má na víc. Snad se to nějakým zápasem zlomí, nicméně hlavně chceme udržet vítěznou vlnu,“ dodává kouč.

V souboji s Příbramí je Viktoria jasným favoritem. „Věřím, že si vytvoříme tlak a soupeře přehrajeme. Bude to hodně o nás a byl bych rád, kdybychom se dostali do vedení a podařilo se nám soupeře dalšími góly dorazit,“ přeje si Krejčí.

Pro hlavního trenéra Plzně bude utkání s Příbramí oproti jiným zápasům specifické. „Je to pro mě určitě speciální zápas, protože v Příbrami bydlím. Některé hráče jsem tam navíc trénoval, takže je znám a běžně je potkávám. Byl bych rád, kdybych po utkání byl šastnější než oni a mohl se společně s našimi fanoušky radovat z výhry,“ uzavírá Karel Krejčí.